Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: Niin kauheen kaukana on yhden miehen show

YleX:n ensinäytössä on tänään perjantaina Erakossa-artistin Niin kauheen kaukana -sinkun video.

Erakossa, oikealta nimeltään Niko Ailamo, on julkaissut kahdessa osassa ilmestyvältä Sydän-albumiltaan biisin Niin kauheen kaukana. Sen video nähdään tänään YleX:llä ensinäytössä. Tyylillisesti kappale yhdistelee rockia ja ajankohtaisia tanssimusiikkielementtejä.

Biisi on Ailamon mukaan ihastumisbiisi, joka kertoo siitä, kuinka ihastuksen kohde on yhtä aikaa käden ulottuvilla mutta silti saavuttamattomissa. Biisin kantava ajatus on myös videon lähtökohta.

- Ihastumisen kohde piti saada videolle. Heti aluksi aloin miettiä, miten kuvaisi vertauskuvallisesti juuri sen, että ihastus on niin lähellä mutta niin kaukana, hän kertoo.

Ailamo soittaa videolla itse jokaista instrumenttia. Myös videon käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, leikkaus ja jälkituotanto ovat lauluntekijän itsensä toteuttamia. Artisti teki itse videon myös aiemmalle biisilleen Löysään hirteen. Sen saama vastaanotto innoitti jatkamaan.

- Halusin tästä itseni näköisen videon. Paras tapa varmistaa, että videosta tulee itsensä näköinen, on tehdä se itse, Ailamo kertoo.

Digitaalisen median parissa työskennellyt artisti on oppinut videoiden teon lähinnä tekemällä. Hän on kartuttanut osaamistaan esimerkiksi aiemmissa projekteissa ja kaupallisissa videoissa.

Niin kauheen kaukana -pätkässä maalataan spray-maalilla. Ailamolle oli tärkeää, että läträäminen vahingoittaa luontoa mahdollisimman vähän. Siksi kuvauspaikan etsintä osoittautui haastavaksi.

- Löydettiin lopulta Helsingistä siistin näköinen mesta, jossa spray-maalasin maata. Oltiin varauduttu siivousoperaatioon, joten saatiin jäljet häivytettyä hyvin.

Katso video yltä!