Hyppää pääsisältöön

YleX tapasi Provinssissa miehen, joka on ottanut maailman tykätyimmän Instagram-kuvan

Englantilainen valokuvaaja Conor McDonell saapui Provinssiin Calvin Harrisin hovikuvaajana.

Kim Kardashian ja Kanye West avioituivat keväällä 2014. Conor McDonell toimi häiden kuvaajana. // Kuva: Instagram.com / kimkardashian

23-vuotias Conor McDonell on tavallinen englantilaismies, joka pitää valokuvauksesta. Erona muihin valokuvaajiin on se, että McDonell toimii Calvin Harrisin ja Ellie Gouldingin hovikuvaajana heidän keikoillaan ympäri maailmaa. Lisäksi McDonell otti Kim Kardashianin ja Kanye Westin hääkuvan, joka on Instagramin tykätyin kuva – tosin McDonell epäilee, että kuva on saattanut pudota "vasta" toiseksi tykätyimmälle sijalle.

Reilu vuosi sitten Instaan ladatulla kuvalla on yli 2,4 miljoonaa tykkäystä.

Aika hyvin kuvaajalta, joka ei ole koskaan opiskellut valokuvausta.

Kaikki alkoi, kun McDonell oli 16-vuotias. Tuolloin hän olisi halunnut suosikkibändinsä The Subwaysin keikalle, mutta se oli loppuunmyyty. eBayssä myytyihin lippuihin McDonellilla ei ollut varaa.

- Kysyin, että voisinko ottaa bändille kuvia keikasta ilmaiseksi. Bändin vastaava sanoi, että se onnistuu, McDonell kertoo Uuden musiikin iltavuoron haastattelussa Provinssista.

Kuvaamisesta syntyi lumipalloefekti, ja pian McDonellilla oli suuri ja laadukas portfolio. Hän oli myös päässyt sisäpiireihin ja tutustunut oikeisiin ihmisiin. Ellie Gouldingin kautta hän tutustui Calvin Harrisiin, joka pyysi McDonellia "hovikuvaajakseen", eli kiertämään maailmaa Harrisin keikkojen perässä ja kuvaamaan artistia. McDonell suostui, tietysti.

Uran erikoisin hetki osui vuoden 2014 alkukesälle. McDonell sai puhelun, jossa häntä pyydettiin tulemaan New Yorkiin, jossa hänellä olisi seuraavana päivänä kuvauskeikka. McDonell ei saanut tarkempia tietoja, mutta uskaltautui matkaan. Paikan päällä hän sai kuulla, että kyse oli toimia Kim Kardashianin ja Kanye Westin häiden kuvaajana. Häistä on ladattu Instagramiin kuva, joka on palvelun tykätyin.

Myös itse häät olivat McDonellin mukaan erittäin mukavat.

- Tämä on tosi hyvä työ, McDonell sanoo.

Lue myös:

17 kuvaa siitä, mitä rap tekee automaulle

Tämän valokuvaajan Instagram-tili saa sinut rakastamaan järjestelyä

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja räävittömistä Instagram-parodiatilin kuvista: Välillä naurattaa, välillä ei

Instagram-taidetta Yhdysvalloista: Julkkisten liian suuret päät tavallisten ihmisten vartaloissa

Norjalaisnainen elättää itsensä Instagramilla − ottamalla ruokakuvia