Hyppää pääsisältöön

One Direction sai suomalaisfanit sekaisin – 11 ihanaa hetkeä keikalta

Maailman suosituin poikabändi One Direction esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa lauantaina 27. kesäkuuta. Yhtye päätti samalla Euroopan kiertueensa Helsinkiin.

One Direction // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Olympiastadionilla bändiä fanitti yhteensä 34 000 ihmistä. YleX listasi keikan ihanimmat hetket.

1. Ilotulitukset

One Directionin ensimmäinen Suomen keikka räjähti käyntiin näyttävällä ilotulituksella, josta ei kimallusta puuttunut.

Ilotulituksia nähtiin runsaasti myös konsertin alun jälkeen.

2. Directionerit

Ihanat ja kärsivälliset directionerit jaksoivat odottaa idoleitaan reippaasti. Suomalaisfanit toteuttivat myös muutamia suunniteltuja yllätyksiä bändille Olympiastadionilla.

18-biisin aikana, fanit nostivat ilmaan paperit, joissa luki kuinka kauan ovat fanittaneet bändiä eli ”I've loved you since I was __” ja ikä, jolloin alkoi fanittaa 1D:tä.

Night Changes -kappaleen aikana fanit puolestaan tekivät valtavan kukkameren yleisöön erilaisilla kukka-aiheisilla rekvisiitoilla, kuten kukkaseppeleillä.

Directionerit One Directionin keikalla. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

3. Heeeeellllssssssiinkiiii

Niall, Liam, Harry ja Louis toistivat välispiikeissään usein sanaa Helsinki. Ensimmäinen Helsinki-huuto tuli jo Clouds-aloitusbiisin aikana.

One Direction Helsingissä. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

4. Kitaristi Niall

Niall Horan soitti todella monessa kappaleessa kitaraa. Horan saapui lavalle skeba kaulassaan jo ensimmäisen biisin aikana. Konsertin aikana Horanin kitarat vaihtuivat sähköisistä akustisiin.

- Olette uskomattomia. Kiitos, kun saimme tulla tänne. Se merkitsee meille todella paljon. Teidän ansiostamme voimme matkustaa ympäri maailmaa. Rakastamme tätä, Horan spiikkasi.

Niall Horan // Kuva: Katariina Salmi/YleX

5. Hurmuri-Harry

Harry Styles todisti keikalla olevansa varsinainen hurmuri. Laulaja lähetteli jatkuvasti lentosuukkoja directionereille ja leperteli välispiikeissään.

- Helsinki, kiitos paljon. Olette nyt jo täydellinen yleisö. Teemme parhaamme viihdyttääksemme teitä. Toivottavasti tanssitte, laulatte ja pidätte hauskaa, Styles huusi mikrofoniin.

Harry myös heitteli jatkuvasti vesipullojaan yleisöön ja otti faneilta vastaan erilaisia lahjoja. Hän kääriytyi muun muassa Suomen lippuun ja laittoi fanin antaman kukkaseppeleen kaulaansa.

Harry Styles // Kuva: Katariina Salmi/YleX

6. Nouseva lava

Estradin catwalkin päähän oli sijoitettu nouseva lava, jonka päällä Niall, Liam, Harry ja Louis lauloivat muutaman kappaleen koko stadionin päällä.

7. No Control

No Control -kappale sai odotetusti directionerit sekaisin, sillä kyseessä on fanien valitsema sinkku. 1D-fanit ovat toivoneet kyseistä kappaletta useilta radiokanavilta ja muun muassa YleX on vastannut directionereiden toiveisiin ja soittanut biisiä.

Directionerit 1D:n keikalla Helsingissä. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

8. Encore

Encoressa kuultiin kappaleet You & I, Little White Lies ja Best Song Ever. Ensimmäisenä lavalle palasi Niall Horan, seuraavaksi Harry Styles, sitten Louis Tomlinson ja viimeisenä Liam Payne.

Liam Payne // Kuva: Katariina Salmi/YleX

9. Hassuttelu

Erityisesti Louis Tomlinson hassutteli herkkienkin biisien aikana lavalla. Hän ampui jatkuvasti vesipyssyllä etenkin Liam Paynea ja Niall Horania.

Louis Tomlinson // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Myös Liam heittäytyi humoristiksi varsinkin keikan lopussa pukiessaan banaani-asun päälleen.

10. Fanit hukkuivat kiitoksiin

Niall, Liam, Harry ja Louis muistivat kiittää directionereita jatkuvasti.

- Kiitos paljon! Rakastamme teitä. Menkää turvallisesti kotiin, Niall spiikkasi, kun Best Song Ever -kappale päätti setin.

Niall Horan // Kuva: Katariina Salmi/YleX

11. Loppuhuipennus

Näin vauhdikkaissa tunnelmissa One Directionin Euroopan rundi päättyi Helsinkiin. Katso video alta.

Lue lisää 1D:stä!