Hyppää pääsisältöön

Provinssin festivaalijohtaja: Tämä on festivaalin uuden aikakauden alku

Seinäjoen Provinssi-festivaali on saatu päätökseen. Lauantaina Törnävänsaarelle saapui 20 000 juhlijaa, joten neljän päivän aikana Provinssissa vieraili yhteensä 79 000 kävijää. Lukema on festivaalin pitkän historian toiseksi korkein yleisömäärä.

Provinssi 2015. // Kuva: Provinssin lehdistökuva: Julius Töyrylä

Provinssia uudistettiin tänä vuonna sekä ohjelmiston että oheispalveluiden osalta. Festivaalin suurimmat yleisöt keräsivät pääesiintyjien Musen, Calvin Harrisin, Faith No Moren ja deadmau5:n ohella kotimaiset suosikit Haloo Helsinki!, Apulanta, Elastinen, Antti Tuisku ja Eppu Normaali.

Lemiläinen Stam1na teki suomalaista musiikkihistoriaa soittamalla Provinssin jokaisena neljänä päivänä yhden albumikokonaisuuden kannesta kanteen.

- Tämä on festivaalin uuden aikakauden alku, ja työryhmämme janoaa jo päästä näyttämään mihin se pystyy vuotta kokeneempana ja hioutuneempana. Oikea suunta on nyt löydetty, ja vauhtia kiihdytetään entisestään, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen kommentoi.

Provinssin turvapäällikkö Rami Erikssonin mukaan festivaaliyleisö on käyttäytynyt poikkeuksellisen rauhallisesti.

Myös YleX:n juontajat Anne Lainto, Essi Lamppu ja Venla Kokkonen viihtyivät Provinssissa.