Hyppää pääsisältöön

Facebook-profiilikuvan saa sateenkaaren väreihin vain yhdellä klikkauksella – näin se käy

Facebookin profiilikuvat on voinut vaihtaa simppelillä tavalla sateenkaaren väriksiksi sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen korkein oikeus hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliiton.

Sateenkaarilippua käytetään maailmanlaajuisena symbolina edustamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. // Kuva: EPA / Antonio Lacerda.

Perjantaina 26. kesäkuuta Yhdysvaltain korkein oikeus määräsi, että samaa sukupuolta olevat voivat mennä naimisiin riippumatta siitä, missä Yhdysvaltojen osavaltiossa he ovat. Aiemmin homoavioliitot olivat sallittuja 36 Yhdysvaltain 50 osavaltiosta.

Ihmiset ovat juhlineet Yhdysvaltain päätöstä Pride-juhlissa ympäri maailman. Myös Facebook on osallistunut juhlaan omalla tavallaan.

Viikonlopun aikana usea Facebook-käyttäjä on saattanut huomata, että monien Facebook-profiilikuvien tausta on muuttunut sateenkaaren väriseksi. Muuttamiseen ei tarvita kuvankäsittelyohjelmaa saati sen suurempia teknisiä taitoja – vaihtaminen onnistuu Facebookin oman sovelluksen kautta vain yhdellä klikkauksella.

Muun muassa Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on vaihtanut profiilikuvansa väritystä. // Kuva: Facebookcom / markzuckerberg

Menemällä osoitteeseen https://www.facebook.com/celebratepride käyttäjä pääsee sivulle, jossa hän voi yhdellä klikkauksella muuttaa profiilikuvan taustan sateenkaaren väreihin. Se onnistuu painamalla Use as Profile Picture -nappia.

Lue myös:

Tahdon-profiilikuvasta valtava hitti – suosio löi kuvan suunnittelijat ällikällä