Hyppää pääsisältöön

Kasmirin ja SAARAn Kesäkumibiisille komea merkkipaalu – Vauvoja ylitti kultalevyrajan

Vauvoja on Suomen radioiden soitetuin kappale jo toista viikkoa peräkkäin.

Kasmirin ja SAARAn kappale rikkoo palkintorajoja. // Kuva: Julius Konttinen

Kasmirin ja SAARAn Kesäkumikappale Vauvoja on saavuttanut uuden, komean merkkipaalun. Sinkkua on kuunneltu Spotifyssä kultalevyrajan verran, eli yli kaksi miljoonaa kertaa. Kappaleen suosio ei rajoitu pelkästään Spotify-palveluun, vaan myös sen musiikkivideo on ihastuttanut – sitä on katsottu YouTubessa yli 1,3 miljoonaa kertaa.

Kesäkumikampanjan 20. juhlavuoden kesäkumikappale Vauvoja on myös Suomen radioiden soitetuin kappale jo toista viikkoa.

- On ollut uskomatonta seurata Vauvojen matkaa. Ensiaskeleet otettiin YleX:n hellässä huomassa ja siitä sitten pikkuhiljaa kurkotettiin muillekin kanaville lopulta ollen radioiden soitetuin biisi. Valtavat kiitokset kaikille, jotka biisiä ovat toivoneet ja käyneet diggailemassa, Kasmir kertoo.

YleX:n musiikkipäällikkö, Kesäkumibiisivastaava ja Kesäkumikampanjan puheenjohtaja Peppi Puljujärven mukaan jo nyt voi sanoa, että Vauvoja on yksi vuoden suurimmista kappaleista. Puljujärven mukaan kappaleen tavoitteena oli räjäyttää potti kampanjan juhlavuoden kunniaksi. Siinä on hänen mukaansa onnistuttu yli odotusten.

- Olen äärettömän kiitollinen kaikille kampanjan saamasta tuesta, tärkeille yhteistyökumppaneillemme ja Kasmirille ja SAARAlle hienosta kappaleesta, Puljujärvi kertoo.

Kasmirin ja SAARAn kappale on jopa saattanut tehdä historiaa, sillä on mahdollista, että YleX:n Kesäkumikappale ei koskaan aiemmin ole noussut myös muiden radiokanavien soittolistoille.

- Näin ei ole käynyt ainakaan viime vuosien aikana. Olen suunnattoman iloinen, että tänä vuonna myös muut radiot lähtivät tähän niin isosti mukaan, sillä kampanjan sanoma ja tarkoitus ovat niin tärkeitä, Puljujärvi sanoo.

Kesäkumikampanjan toteuttavat yhteistyössä YleX, Suomen Punainen Risti, Syöpäjärjestöt, Sotilaskotiliitto ja Väestöliitto.

Kuuntele kaikki 20 kesäkumibiisiä alta!

Lue myös:

Ratkaise emoji-arvoitus: mikä Kesäkumibiisi?

Tässä on Kesäkumibiisin ensiesitys – Kasmir ja Saara yhdessä livenä YleXPopissa

Kurkista Kesäkumivideon kulisseihin – näin Kasmirin ja Saaran yhteistyö sujui

SAARA: Kesäkumibiisi kummastuttaa Yhdysvalloissa – "Mikä ihmeen kondomilaulu?"

Kasmir: Jännitti miten porukka ottaa Kesäkumibiisin vastaan