Hyppää pääsisältöön

Kuusi kuvaa Vappu Taipaleen elämästä

Vappu Taipaleen kuusi kuvaa
Vappu Taipaleen kuusi kuvaa Kuva: Yle / Vappu Taipale vappu taipale

Professori Vappu Taipale on ikuinen optimisti ja rauhanpuolustaja. Vappu Taipale syntyi Vaasassa perheeseen, jonka isä oli vastikään kaatunut rintamalla. Suvun perintönä hän sai tahdon yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja solidaarisuuteen heikompia kohtaa.

Pariinkin otteeseen sosiaali- ja terveysministerinä toiminut Vappu Taipale muistetaan esimerkiksi niistä ankarista taistoista, joilla Suomeen rakennettiin päivähoitolakia 70-luvulla. Neljän lapsen äitinä ja useamman lapsen isoäitinä hän on lasten ja perheiden puolella edelleenkin. Tätä nykyä Vappu Taipale on myös yksilöllisen ja arvokkaan vanhenemisen puolestapuhuja.

Vappu Taipale työskenteli Stakesin pääjohtajana vuodesta 1992 aina vuoteen 2008, jolloin hän jäi eläkkeelle. Eläkepäivät kuluvat vauhdilla paitsi perheen kanssa, myös rauhantyössä, jonka hän aloitti puolisonsa Ilkka Taipaleen kanssa jo opiskeluaikana.

Kommentit