Hyppää pääsisältöön

Maria Tyyster hurmasi Tangomarkkinoiden finaalissa 2014

Maria Tyyster kruunattiin vuoden 2014 tangokuningattareksi. Finaalissa kuultiin tangot "Rakastan, rakastan, rakastan" ja "Pieni sydän" sekä duettona tangokuningas Teemu Roivaisen kanssa esitetty "Tulisuudelma".

Kuningatarfinaalin ensimmäisellä kierroksella Maria Tyyster tulkitsi tangon "Rakastan, rakastan, rakastan". Kisan tuomaristoon kuuluva laulaja Arja Koriseva kehuu Tyysterin luonnollisuutta. Esityksen päätteeksi Tyysteriltä kysytään myös armeijan käynnin vaikutuksista, sillä hän on suorittanut vapaaehtoisen asepalveluksen puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa.

Toisella kierroksella kilpailijat tulkitsivat laulaja Laila Kinnusen esittämää tuotantoa ja Tyysterille valikoitui kappale "Pieni sydän".

Finaalin viimeisessä osuudessa Maria Tyysterin kanssa kruunusta kisasi Piritta Venho. Molemmat esittivät dueton vastikään kruunatun tangokuninkaan Teemu Roivaisen kanssa. Kappaleena oli "Tulisuudelma".

Tangokuninkaallisuus oli siintänyt Tyysterin unelmissa jo pitkään ja ennen voittoa takana oli jo kolme aiempaa osallistumista kisaan.

Musiikki on ollut osa Tyysterin elämää aina ja ammattina jo 15-vuotiaasta saakka. Tangoista laulajan ehdoton suosikkikappale on "Nuoruustango".

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto