Hyppää pääsisältöön

Maria Tyyster hurmasi Tangomarkkinoiden finaalissa 2014

Maria Tyyster kruunattiin vuoden 2014 tangokuningattareksi. Finaalissa kuultiin tangot "Rakastan, rakastan, rakastan" ja "Pieni sydän" sekä duettona tangokuningas Teemu Roivaisen kanssa esitetty "Tulisuudelma".

Kuningatarfinaalin ensimmäisellä kierroksella Maria Tyyster tulkitsi tangon "Rakastan, rakastan, rakastan". Kisan tuomaristoon kuuluva laulaja Arja Koriseva kehuu Tyysterin luonnollisuutta. Esityksen päätteeksi Tyysteriltä kysytään myös armeijan käynnin vaikutuksista, sillä hän on suorittanut vapaaehtoisen asepalveluksen puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa.

Toisella kierroksella kilpailijat tulkitsivat laulaja Laila Kinnusen esittämää tuotantoa ja Tyysterille valikoitui kappale "Pieni sydän".

Finaalin viimeisessä osuudessa Maria Tyysterin kanssa kruunusta kisasi Piritta Venho. Molemmat esittivät dueton vastikään kruunatun tangokuninkaan Teemu Roivaisen kanssa. Kappaleena oli "Tulisuudelma".

Tangokuninkaallisuus oli siintänyt Tyysterin unelmissa jo pitkään ja ennen voittoa takana oli jo kolme aiempaa osallistumista kisaan.

Musiikki on ollut osa Tyysterin elämää aina ja ammattina jo 15-vuotiaasta saakka. Tangoista laulajan ehdoton suosikkikappale on "Nuoruustango".

Kommentit
 • Unelmien maa rakennettiin Norjaan öljyrahalla, ihmishengillä ja ympäristötuhoilla

  Norjan vaiheikas öljyhistoria synnytti menestyssarjan.

  Pohjanmerellä 1969 tehty ennätyssuuri öljylöytö käynnisti muutoksen, joka teki pienestä kalastajavaltiosta johtavan öljymaan. Uusi teollisuus ajoi Norjan yhteiskunnalliseen murrokseen, jota menestyssarja Unelmien maa (Lykkeland) kuvaa. Katastrofaalinen öljyvuoto ja yli sata ihmishenkeä vaatinut porauslautan kaatuminen muistuttivat norjalaisia, että öljyseikkailu ei ole pelkkää rahantuloa.

 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto