Hyppää pääsisältöön

Mäyräkoira

Pikku Kakkonen: mäyräkoira
Pikku Kakkonen: mäyräkoira Kuva: Yle / Pikku Kakkonen pinterest

Paperirullien hylsyistä askartelet hauskan mäyräkoiran.

Tarvikkeet

Päällystä mäyräkoiran vartalo ja pää haluamallasi tavalla. Rei´itä rullaan etujalkoja varten kaksi reikää. Pujota läpi naru ja narun päihin taivutetut mehupillin palat. Tee takajalat samoin. Leikkaa pääksi tulevasta wc-paperirullasta muutaman sentin levyinen pala pois. Piirrä palaselle kaksi korvaa ja leikkaa irti. Liimaa kiinni päähän. Tee reikä mäyräkoiran etupäähän ylös keskelle ja samoin pään alapuolelle. Pujota läpi naru. Tee vielä mäyräkoiran päälaelle reikä. Tee marionetin ohjain kahdesta ristikkäisestä jäätelötikusta. Pujota naru koiran päälaelta ohjaimeen. Tee reikä myös koiran takapäähän ylös ja pujota naru toiseen päähän ohjainta. Voit pujottaa naruun mehupillin palan hännäksi. Vuh, vuh! Päivälenkin aika!

Pikku Kakkonen Pinterestissä

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Poimijat

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa.

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa. Parhaiten syötäväksi kelpaavan sadon oppii tunnistamaan, kun aikuinen näyttää lapselle kädestä pitäen, mitä koriin saa nostaa ja mitä ei. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kokkaajat

  Ei ruokahävikille!

  Kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta jää syömättä. Kotona, päiväkodeissa ja kouluissa ruokahävikkiä voi vähentää ottamalla lautaselle vain sen verran kuin jaksaa syödä. Ei ruokahävikille! Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä niin lapsille kuin aikuisille, sillä jokainen siemen on uuden elämän alku. Kun siementä ravitaan mullalla, vedellä ja valolla, siitä kasvaa taimi ja taimesta kasvi, joka aikanaan voi puhjeta kukkaan ja tuottaa satoa. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!