Hyppää pääsisältöön

Teemu Roivainen lauloi tiensä vuoden 2014 tangokuninkaaksi

Vuoden 2014 tangokuninkaaksi kruunattiin ensikertalaisena kisaan osallistunut Teemu Roivainen. Kuningasfinaalissa Roivainen esitti kolme erilaista tangoa saaden joka esityksen jälkeen yleisöltä kenties kilpailun raikuvimmat aplodit. Mukana oli myös klassikkokappale "Täysikuu".

Kuningasfinaalin ensimmäisellä kierroksella Roivainen esitti vuoden 2001 Tangomarkkinoiden sävellyskilpailun voittajakappaleen "Kuu, kylmä kuningatar".

Toisen kierroksen laulut koostuivat Juha Vainion tuotannosta ja Roivaiselle arpoutui esitettäväksi Yksinäinen saarnipuu.

Kuningasfinaali huipentui kaksintaistooon Teemu Roivaisen ja Leif Lindemanin välillä. Molemmat esittivät tulkintansa kappaleesta "Hopeinen kuu".

Kuningatarfinaalissa vastikään kruunattu Teemu Roivainen nähtiin duetoimassa finalistien kera. Maria Tyysterin kanssa, joka lopulta voitti kisan, hän esitti kappaleen "Tulisuudelma".

Musiikki on ollut osa Roivaisen elämää lapsesti asti ja hän on tehnyt alalla töitä jo lukiosta saakka. Takana on myös paljon musiikkiopintoja. Tangokuninkuudesta kilpaillessaan Roivainen oli juuri valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi.

Yksi Roivaisen suurimmista idoleista on laulaja Olavi Virta.