Hyppää pääsisältöön

Teemu Roivainen lauloi tiensä vuoden 2014 tangokuninkaaksi

Vuoden 2014 tangokuninkaaksi kruunattiin ensikertalaisena kisaan osallistunut Teemu Roivainen. Kuningasfinaalissa Roivainen esitti kolme erilaista tangoa saaden joka esityksen jälkeen yleisöltä kenties kilpailun raikuvimmat aplodit. Mukana oli myös klassikkokappale "Täysikuu".

Kuningasfinaalin ensimmäisellä kierroksella Roivainen esitti vuoden 2001 Tangomarkkinoiden sävellyskilpailun voittajakappaleen "Kuu, kylmä kuningatar".

Toisen kierroksen laulut koostuivat Juha Vainion tuotannosta ja Roivaiselle arpoutui esitettäväksi Yksinäinen saarnipuu.

Kuningasfinaali huipentui kaksintaistooon Teemu Roivaisen ja Leif Lindemanin välillä. Molemmat esittivät tulkintansa kappaleesta "Hopeinen kuu".

Kuningatarfinaalissa vastikään kruunattu Teemu Roivainen nähtiin duetoimassa finalistien kera. Maria Tyysterin kanssa, joka lopulta voitti kisan, hän esitti kappaleen "Tulisuudelma".

Musiikki on ollut osa Roivaisen elämää lapsesti asti ja hän on tehnyt alalla töitä jo lukiosta saakka. Takana on myös paljon musiikkiopintoja. Tangokuninkuudesta kilpaillessaan Roivainen oli juuri valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi.

Yksi Roivaisen suurimmista idoleista on laulaja Olavi Virta.

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto