Hyppää pääsisältöön

Erin repii itsestään uusia persoonia lauluihinsa

Tyttöduo Nylon Beatissa pitkän uran tehnyt Erin Anttila nousi muutaman hiljaiselovuoden jälkeen pop-Suomen tähtitaivaalle sooloartistina. Vuonna 2011 julkaistu Hunningolla saavutti suuren suosion. Vuoden 2014 Ruisrockissa kuultiin lauluja myös Erinin toiselta Sä osaat! -levyltä.

Nylon Beatin ura alkoi vuonna 1995 Mtv3:n Kiitorata-kykyjenetsintäohjelman kautta ja bändi lopetti taipaleensa vuonna 2003. Nylon Beatin jälkeen Erin muutti muutamaksi vuodeksi äitinsä kotimaahan Irlantiin opiskelemaan musiikkia.

"Tää on ollut tosi erilaista kuin Nylon Beat, koska nyt kun tekee itse kaikki biisit, ei se oo vaan keikkailua ja tanssimista ja laulamista. Mukana on toinen puoli, johon tarvii repiä itsestään ihan toisenlainen persoona esiin", Erin kertoi Veli Kauppisen haastattelussa Ruisrockin rantalavan bäkkärillä.

Artisti kertoi haluavansa erakoitua, silloin kun on biisinkirjoittamisen aika, eikä tahdo sekoittaa keikkailua ja laulujen tekemistä keskenään.

"Mähän olen kuulemma esiintynyt täällä ennenkin", hän kertoi Ruisrockissa keikkailustaan. Nylon Beatin aikaan hän ei kovin paljon miettinyt missä oli ja mitä teki. Esiintyjät vaan vietiin seuraavalle keikalle ja siellä laulettiin. Vanhempana hän sanoo suhtautuvansa eri tavalla uraansa ja Ruisrockin keikkakin tuntuu erityisen hienolta.


Tuolla erityisen hienolla Ruisrockin keikalla kuultiin Hunningolla-levyltä tutut Vanha nainen hunningolla, Vanha sydän ja Popeda. Näistä varsinkin Vanha sydän on esittäjänsä mielestä hieno esittää keikalla, koska se esitetään viimeisenä ja silloin on jo vapautunut tunnelma.

Myös Sä osaat! -levyn hitti Ei taida tietää tyttö on yksi Erinin lempparikappaleista esittää keikoilla.

"Sitä on tosi ihana esittää keikoilla, kun näkee kun ihmiset alkaa tanssimaan."

Vuonna 2011 Erin kertoi Sari Törmikoskelle, että häntä innostaa yleisö ja se, kun yleisö tuo oman tarinansa osaksi laulun tarinaa. Hänestä hienoa on myös laulujen ideoiminen.

"Mä innostun siitä, kun saan idean siitä, että mikä joku biisin juttu on. Se on mahtava, mutta jatkotyö ei ole niin mahtavaa."

Vuonna 2014 Erin kävi Mikael Konttisen vieraana kertomassa hänelle tärkeimmästä lauluista ja elämästään Nylon Beatin jälkeen. Erin oli 16-vuotias, kun hän aloitti Nylon Beatissa, joten bändin jälkeen hän otti nuoruuttaan takaisin muun muassa opiskelemalla.

Erin valitsi laulukseen No Frontiers -nimisen laulun, jonka tekijän Jimmy McCarthyn hän tapasi punttisalilla asuessaan Irlannissa.

"Se teksti on tosi kaunis. Se on elämänmakuista ja siinä käydään läpi erilaisia ihmistyyppejä. Terveisiä Irlannista!"