Hyppää pääsisältöön

Upottaudu Itämereen: Lähde majakkamatkalle

Upottaudu Itämereen- kokonaisuus tarjoaa leppoisia näkökulmia upeaan Itämereen. Pääset veden pinnalle ja alle, voit kurkistaa historiaan ja aprikoida tulevaisuutta. Yle.fi/ luonto tarjoaa tämän lomaristeilyn Itämerelle! Heinäkuu on Itämeren heinäkuu myös Radio1:llä.

Rannikoita täplittävät majakat kutsuvat kesämatkailuun. Uudenkaupungin vetonaula on vehreän saaristoluonnon keskellä kohoava Isokarin uljas majakka. Isokarin viimeinen majakkamestari Rainer Wallenius muistaa jännittävät ajat, jolloin majakat turvasivat merenkävijöiden reitit ja majakanvartijan työ periytyi sukupolvelta toiselle.

Nykyaikana automaatio on tullut majakkaloistojen rinnalle. Monen kiehtovan majakkamiljöön kunnossapito on matkailuyrittäjien ja vapaaehtoistyön varassa. Majakkaseuralaisten mukana kurkistetaan, kuinka Hangon Gustavsvärnin linnoitus- ja majakkasaari kunnostautuu talkoovoimin.

Jatka matkaasi Itämerellä

Upottaudu Itämereen: Merivartiosto
Upottaudu Itämereen: Kuka sinun biitsisi siivoaa?
Upottaudu Itämereen: Hailuoto
Upottaudu Itämereen: Tuulivoimamies
Upottaudu Itämereen: Sohvaretki Suomenlinnaan
Upottaudu Itämereen: Elämää Saaristossa
Upottaudu Itämereen: Sukella Muninin hylkyyn
Upottaudu Itämereen: Lumoudu tutkijan matkasta merenpohjassa
Upottaudu Itämereen: Kävele ulkosaaristoon
Upottaudu Itämereen: Rentoudu aalloissa - virtuaalisesti
Upottaudu Itämereen: Mikä Suomenlahden eliö olet?

Lisää majakoista

Suomen Majakkaseura ry
Majakkamestarit ry