Hyppää pääsisältöön

Upottaudu Itämereen: Merivartiosto

Upottaudu Itämereen- kokonaisuus tarjoaa leppoisia näkökulmia upeaan Itämereen. Pääset veden pinnalle ja alle, voit kurkistaa historiaan ja aprikoida tulevaisuutta. Yle.fi/luonto tarjoaa tämän lomaristeilyn Itämerelle! Heinäkuu on Itämeren heinäkuu myös Radio1:llä.

Merivartiosto on monin paikoin "ainut" ja tärkein apu veneilijälle tai meren äärellä mökkeilevälle. Rajavartiolaitoksen ja merivartiostojen päätehtävät ovat rajavalvonta, rajatarkastukset ja meripelastus. Merivartiosto hoitaa saaristoalueilla sairaankuljetustehtäviä, poliisitehtäviä (esim järjestyshäiriöt) ja erilaisia vesiliikenteen- kalastuksen- ja metsästyksen- valvontatehtäviä. Merivartiostot osallistuvat myös ympäristövalvontaan alusöljypäästöjen valvonnan näkökulmasta.

Merivartiosto liikkuu koko Suomen merialueilla. Kaupunkien edustalla tai lähellä voi saada apua muiltakin viranomaisilta, mutta merivartioston rooli kasvaa mitä kauemmaksi rannasta mennään.

Merivartioasemat ja vartiolaivat partioivat ympäri vuoden, vain kalusto vaihtuu sääolosuhteiden mukaan. Viime vuosina merivartioston toiminnassa on muuttunut eniten kalusto. Käyttöön on saatu nykyaikaiset partioveneet, joilla päästään liikkeelle sääolosuhteista riippumatta.

Kesäisin pääkalustona ovat partioveneet ja lisäksi liikutaan mm. nopeilla RIB-veneillä. Myös vartiolentolaivueen valvontalentokoneet ja helikopterit lentävät päivittäin eri puolilla Suomen merialuetta.

Jatka matkaasi Itämerellä

Upottaudu Itämereen: Kuka sinun biitsisi siivoaa?
Upottaudu Itämereen: Hailuoto
Upottaudu Itämereen: Tuulivoimamies
Upottaudu Itämereen: Sohvaretki Suomenlinnaan
Upottaudu Itämereen: Lähde majakkamatkalle
Upottaudu Itämereen: Elämää Saaristossa
Upottaudu Itämereen: Sukella Muninin hylkyyn
Upottaudu Itämereen: Lumoudu tutkijan matkasta merenpohjassa
Upottaudu Itämereen: Kävele ulkosaaristoon
Upottaudu Itämereen: Rentoudu aalloissa - virtuaalisesti
Upottaudu Itämereen: Mikä Suomenlahden eliö olet?

Lisää Merivartiostosta

Rajavartiolaitos
He valvovat rajojamme