Hyppää pääsisältöön

Näe tulevaisuuden Kanye West ja bongaa Niiskuneititatska – Tsekkaa YleX:n Venlan ja Annen 22 timanttista keikkatärppiä Ruisrockiin

Mitä bändiä on pakko mennä katsomaan, minkä jättää välistä? Festarieläin joutuu tekemään kiperiä päätöksiä keikkojen suhteen. Ratkaisu pulmaan on tässä.

Ruisrockin yleisöä // Kuva: Tomi Mikola/ YleX

Nyt sinun ei tarvitse kädet hikisenä stressata, että mitä esiintyjää menisit katsomaan. YleX:n Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainto ja Uuden musiikin iltavuoron Venla Kokkonen ovat käsin poimineet sinulle timanttiset keikkavinkit.

Ruisrockin keikkatärppilistalta löytyy muun muassa Jaakko Aukusti, Studio Killers ja Pharrell Williams.

Perjantaina 3.6 herkistellään ja tavataan Turun nuari kukko

Venla

Echosmith

Cool Kids on ollut sellainen korvamato, että bändi on jo sen takia nähtävä. Mutta onko amerikkalaisbändi vain tuon yhden hitin varassa, se on vielä iso kysymysmerkki.__

Telttalava kello 18:00 — 19:00.

Marina & The Diamonds

Marinan olen nähnyt joitakin vuosia sitten, ja muistan että nainen pisti keikalla bileet pystyyn. Nyt on mielenkiintoista nähdä miten uuden Froot-levyn haikeammat kappaleet taipuvat festivaalilavalle.

Lounalava kello 20:30 — 21:30.

Ellie Goulding                                                                          

Elliessä yhdistyy täydellisellä tavalla herkkyys ja hauraus sekä voimakkuus ja uskomaton energia. Livenä nainen on vastustamaton!

Niittylava kello 00:15 — 01.30 .               

Lenno

Suomen kovin DJ tarjoaa taatusti perjantai-illan kovimmat bileet!

Minirantalava kello 00:15 — 01:30.

Anne

Tippa-T                                                                                                                     

Turun Nuori kukko vetää ensimmäisen Ruisrockin keikkansa ja se on nähtävä! Vastikään White-debyyttinsä julkaissut räppäri on valloittanut klubikeikoillaan ja saa varmasti mehut virtaamaan Ruissalossa ennenäkemättömällä tavalla.                     

Minirantalava kello 20:15 —20.55. 

Studio Killers                                                                                                     

Mystinen animaatiobändi hurmasi Ruisrockin viime kesänä ihka ensimmäisellä keikallaan ikinä! Teltassa oli maagista tunnelmaa ja tanssit olivat käynnissä jo ensimmäisestä biisistä alkaen. Odotan innolla mihin Chubby Cherry eläinystävineen tänä kesänä yltää! 

Rantalava kello 23:00-00:00                      

Lauantaina 4.7  tuijotetaan Niiskuneiti-tatuointia ja rokataan

Marina & The Diamonds // Kuva: Tomi Mikola/ YLE

Venla

Jaakko Aukusti

Minun tehonani soinut Jaakko Aukusti on Turun oma vahvistus, joten kotikenttä on taatusti etu. Keikalla Jaakko Aukustista kuoriutuu monipäinen ja harmonien ja iloitteleva keikkabändi, joka säteilee hyvää energiaa.               

Minirantalava kello 17:30 — 18:10.

Nainen jolla on röökiä vetävä Niiskuneiti tatuoituna nilkkaan, ei voi olla huono! Tämä tanskalaistähti on vieraillut pariinkin otteeseen Suomessa keikoilla, ja valloittanut yleisön tyystin. Sama tulee tapahtumaan Ruississa, kun luvassa on punk-asennetta ja tanssittavan tyylikästä elektropoppia.

Niittylava kello 18-19.

Disco Ensemble

Provinssissa Disco Ensemble todisti olevansa Suomen kovin bändi. Älä missaa. Tanssi ja rokkaa.                                        

Rantalava kello 18:15 — 19:30.

Pharrell Williams

Jotakuinkin kaikille Ruissin odotetuin keikka. Tosin näen siitä vain vartin lopusta. Kuulemma luvassa on hävytöntä hittitykitystä!

Niittylava kello 19:15 — 20:30.

Paperi T

Tämän vuoden kuumin kotimainen räp-nimi, eikä syyttä. Moni miettii, voiko Paprun tumma, surumielinen ja paikoin ahdistava musiikki toimia kesäfestareiden auringon alla. Voi. Käy katsomassa, jos et usko.

Lounalava kello 23:00 — 00:00.

Anne

Atomirotta

Harva jää kylmäksi tämän kokoonpanon keikan aikana. Atomirotta yhdistelee perinteistä kotimaista punkkia, rokkia ja hiphopia tavalla, joka onnistuu uppoamaan jokaisen genren ystävälle jollain tasolla.

Telttalava kello 15:30 — 16:30

Veronica Maggio

Ihastuttava ruotsalainen laulajatar on tuttu näky Ruisrockissa eikä ihme - nainen osaa valloittaa yleisönsä välittömyydellään ja hiteillään, jotka sopivat täydellisesti kesäiseen festaritunnelmaan ja hyvännäköisten suomenruotsalaisten festariheilojen tiirailuun.

Rantalava kello 20:30 — 21:30

Sunnuntaina 5.7  itketään ja tanssitaan yhtä aikaa

Antti Tuisku // Kuva: Jani Nivala / YleX

Venla

Antti Tuisku

Vuosi 2015 on Antti Tuiskun vuosi. Provinssissa teltta räjähti hurmiosta. Ei kannata olla se tyyppi, joka ei nähnyt Anttia festareilla kesällä 2015.

Telttalava klo 15:15 — 16:15.

Grave Pleasures

Yhtye on tavallaan noussut Beastmilkin tuhkista. Pakko siis nähdä mitä on tapahtunut!

Minirantalava kello 18:00 — 18:40.

Of Monters And Men

Tuulahdus Islannin taianomaisia ja jylhiä maisemia on myös paikallaan sunnuntaiseen festarifiilikseen. Tämän yhtyeen kaihoisan rytmikkään fokin parissa on hyvä nuoleskella festarihaavoja ja päästä kenties vielä kerran uuteen nousuun.

Telttalava kello 17:45 — 18:45.

A$AP Rocky

Tulevaisuuden Kanye West, sekopäänero ja suuri musiikillinen hahmo. Hienoa todistaa miehen keikka Ruisrockissa, veikkaan sen olevan aika massiivinen ja diippi.

Niittylava kello 19:00 — 20:00.

G-Eazy

Härski ja kuuma jenkkiräppäri on nähtävä sekä musiikillisista, että ulkomusiikillisista syistä. Helleraja rikkoontuu viimeistään G-Eazyn keikalla.

Lounalava kello 20:15 — 21:15.

Mew

Haikea keikka luvassa, kun kitaristi Bo Madsen lähti juuri läiskimään Mewistä. Tanskalaisbändin heleän melankolinen musiikki on parhaimmillaan juuri sunnuntaina. Tätä voi itkeä ja tanssia yhtä aikaa.__

Telttalava kello 20:15 — 21:15.

Disclosure

Tähän on hyvä päättää Ruisrock 2015 – armottomaan tamppaukseen ja bailaukseen!

Niittylava kello 21:30 — 23:00.

Anne

Foals                                                                                                                                                                                      Yksi

Yksi Brittirokin ehdottomista helmistä esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa ikinä! Luvassa on sellaiset bileet, että tennareiden hajoamisriski on suuri. Foalsin kuplivan iloinen ote on vaihtunut uudella What Went Down -sinkulla eläimelliseen carage-poljentoon, mikä saa Ruisrokin varmasti villiksi.

Rantalava kello 18:45 — 19:45 .      

Hisser

Disco Ensemblen laulaja Miikka Koiviston sooloprojekti, josta on kasvanut yksi vuoden mielenkiintoisimmista kotimaisista artisteista. Keväällä ilmestynyt levy on täynnä mielenkiintoisia, kiehtovia kappaleita, jotka nappaavat kuulijan otteeseen, josta ei helposti pyristellä irti. Livenä trioksi kasvava Hisser vangitsee yleisön samalla tavalla.

Minirantalava kello 19:45 — 20:25.

MEW-yhtye // Kuva: www.facebook.com/mew

Fiilistele jo etukäteen Ruisrockissa esiintyviä artisteja. Kuuntele alta YleX:n musiikkitoimittajien Venlan ja Annen biisilista.

Lue myös:

Vikin ja Mäkkärin Festarisimulaattori opettaa: Näin on syytä toimia, jos ajautuu irtosuhteeseen festivaalin aikana

Mitä ulkomaista Ruisrock-esiintyjää odotat eniten – Äänestä!

Telttabileratsia-voittaja Sami: "Mä en ikinä voita mitään!"

Mew kriisissä – uusi kitaristi Bo Madsenin tilalla Ruisrockissa