Hyppää pääsisältöön

Etusivu kysyy: Robotit ja tekoäly - uhka vai mahdollisuus?

Viime vuosina monet varteenotettavat tutkijat ovat varoittaneet ihmiskuntaa tekoälyn vaaroista. Esimerkiksi fyysikko Stephen Hawking on sanonut, että tekoälyn kehitykselle ei ole olemassa rajoitusta, toisin kuin ihmisälyllä on. Onko robottien ja tekoälyn uhka todellinen vai onko kyse vain villille laukalle lähteneestä mielikuvituksesta?

#lovemilla-robotit

Robottien ja tekoälyn yliotteen pelkoa perustellaan sillä, että  itse itseään kehittävä tietokonealgoritmi voisi synnyttää itsenäisiä järjestelmiä, joita ihminen ei enää ymmärrä. Ne saattaisivat ohittaa lopulta maailman johtajat, talouden ammattilaiset ja tutkijat ja kehittää oman ylivertaisen maailmanjärjestyksensä.

Esimerkiksi sähköauto Teslan kehittäjä Elon Musk on sanonut, että kontrollista karannut tekoäly on ihmiskunnalle ydinaseita suurempi uhka.

Mutta onko tämä pelko todellinen? Sitä pohditaan tänään Etusivussa. Vastaa päivän kysymykseen ja perustele vastauksesi kommenttikenttään!

Etusivun päivän kysymys