Hyppää pääsisältöön

Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset: Maria Tyyster 2014

Nainen laulaa
Maria Tyyster Nainen laulaa Kuva: Yle / Salla Mäkipelto kuningatarfinaali

Maria Tyyster joutui käymään kruununhakureissulla useammankin kerran. Kun kruunu vihdoin painettiin päähän, Marian oli vaikea uskoa voiton olevan vihdoinkin totta.

Kuningatarvuoden ollessa lopuillaan, Maria kertoo työntäyteisestä rupeamasta ja aikoo ponnistella täysillä saadakseen musiikista itselleen elämän mittaisen uran.

Tangokruunun hän luovuttaa ilomielin seuraajalleen.

— Tiedän, että tavoittelemassa on tyttöjä ja naisia, jotka haluaa kruunua yhtä palavasti kuin itsekin halusin. Haluan suoda heille saman ilon ja onnen, minkä sain itse kokea vuosi sitten. Ja ihan varmasti onnen kyyneleet siinä vaiheessa tirautan. Tiedän sen jo nyt.

 • Danny: Artistin oltava itsensä paras kaveri

  Tangotuomarin tärkein tehtävä opastaa eteenpäin

  Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen osallistuminen tangotuomaristoon herättänyt osassa yleisöstä jonkin verran ihmetystä ja epäilyjä. Dannyhan tunnetaan urastaan nimenomaan pop-musiikin parissa. Jotkut olisivat kenties kaivanneet hänen tilalleen tuomaristoon nimenomaan vanhan tanssimusiikin legendaa. Danny kuitenkin muistuttaa, että nykyään pop ja iskelmä, - mukaan lukien tango ja muu tanssimusiikki, ovat hyvin lähellä toisiaan.

 • Tämän vuoden tangokuningas on Aki Samuli

  Kisan ensikertalainen hurmasi bassollaan tuomarit ja yleisön

  Tämän vuoden tangokuninkaasta sekä tuomaristo, alueraadit että yleisö olivat harvinaisen samaa mieltä. Aki Samuli oli mukana tangokisassa ensimmäistä kertaa, mutta hurmasi syvällä bassollaan niin yleisön kuin tuomaristonkin. Aki Samuli voitti jo aiemmin tangoviikolla päättyneen Yleisön suosikki –äänestyksen. Hän myös keräsi sekä tuomareilta että alueraadeilta suurimmat mahdolliset pisteet.

 • Tangotuomarit oman maratoninsa loppusuoralla

  Pelkkä finaaliesitys ei ratkaise voittajaa

  Tangotuomareiden työstä näkyy TV-ruudussa vain murto-osa. Tuomaristo on seurannut kilpailijoiden esityksiä Turun Tangomaratonilta lähtien kymmeniä tunteja. Laulaminen ja esiintyminen ovat tärkeimpiä kriteereitä kuninkaallisen valinnassa, mutta myös lavan takana tapahtuvilla asioilla on oma merkityksensä.