Hyppää pääsisältöön

Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset: Teemu Roivainen 2014

Tangokuningas Teemu Roivainen laulaa kruunu päässään.
Teemu Roivainen Tangokuningas Teemu Roivainen laulaa kruunu päässään. Kuva: Yle / Salla Mäkipelto Teemu Roivainen

Teemu Roivaselle tangokuninkuus tarkoitti siirtymistä rivimuusikosta huomion keskipisteeksi. Yhtäkkiä ihmiset alkoivat tunnistaa kadulla ja tervehtiä kassajonossa. Välillä Teemusta on tuntunut, että ihmiset ovat kiinnostuneita enemmän tangokuninkaasta kuin Teemu Roivaisesta.

— Toisaalta, nyt kun kuninkuusvuosi on lopuillaan ja keikkakalenteri edelleen täynnä, on tässä vuoden aikana jotain tullut tehtyä oikeinkin.

Tulevaisuudessa Teemu toivoo vakiinnuttavansa paikkansa laulajana. Tanssilavoille ja keikkapaikoille hän kaipaa muitakin kuin tanssivaa yleisöä.

— Haluaisin palauttaa tanssimusiikkiin ja iskelmään vanhan ajan arvokkuutta. Vanha iskelmämusiikki ja tilanteet, joissa sitä esitettiin, olivat estraditaidetta parhaimmillaan. Jos nykyäänkin lavoille tulisivat keikkoja katsomaan nekin, jotka eivät tanssi, saataisiin koko lavakulttuuriin uutta potkua.

Kruunusta luopumiseen liittyy Teemun mukaan monenlaisia tunteita.

— Onhan alunperinkin ollut tiedossa, että kruunusta pitää luopua, eli vapautunein mielin siirrän kruunun seuraajalleni. Kun en ole enää hallitseva tangokuningas, ehkä ihmisten on helpompi nähdä myös minut itseni ja sismpäni.

Kommentit
 • Danny: Artistin oltava itsensä paras kaveri

  Tangotuomarin tärkein tehtävä opastaa eteenpäin

  Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen osallistuminen tangotuomaristoon herättänyt osassa yleisöstä jonkin verran ihmetystä ja epäilyjä. Dannyhan tunnetaan urastaan nimenomaan pop-musiikin parissa. Jotkut olisivat kenties kaivanneet hänen tilalleen tuomaristoon nimenomaan vanhan tanssimusiikin legendaa. Danny kuitenkin muistuttaa, että nykyään pop ja iskelmä, - mukaan lukien tango ja muu tanssimusiikki, ovat hyvin lähellä toisiaan.

 • Tämän vuoden tangokuningas on Aki Samuli

  Kisan ensikertalainen hurmasi bassollaan tuomarit ja yleisön

  Tämän vuoden tangokuninkaasta sekä tuomaristo, alueraadit että yleisö olivat harvinaisen samaa mieltä. Aki Samuli oli mukana tangokisassa ensimmäistä kertaa, mutta hurmasi syvällä bassollaan niin yleisön kuin tuomaristonkin. Aki Samuli voitti jo aiemmin tangoviikolla päättyneen Yleisön suosikki –äänestyksen. Hän myös keräsi sekä tuomareilta että alueraadeilta suurimmat mahdolliset pisteet.

 • Tangotuomarit oman maratoninsa loppusuoralla

  Pelkkä finaaliesitys ei ratkaise voittajaa

  Tangotuomareiden työstä näkyy TV-ruudussa vain murto-osa. Tuomaristo on seurannut kilpailijoiden esityksiä Turun Tangomaratonilta lähtien kymmeniä tunteja. Laulaminen ja esiintyminen ovat tärkeimpiä kriteereitä kuninkaallisen valinnassa, mutta myös lavan takana tapahtuvilla asioilla on oma merkityksensä.