Hyppää pääsisältöön

Sodan sukupolvi

sodan sukupolvi, yle tv1
Berliinissä kesällä 1941 viisi lapsuudenystävää nostaa maljan elämälle ja huomiselle. sodan sukupolvi, yle tv1 sodan sukupolvi

TV1 perjantaisin 29.4 - 13.5.2016 klo 22.00 - 23.30
Yle Areenassa 14 päivää

Berliinissä kesällä 1941 viisi lapsuudenystävää nostaa maljan elämälle ja huomiselle. Wilhelm, Friedhelm, Viktor, Charlotte ja Greta ovat astumassa aikuisuuteen aikana, jolloin isänmaa käy sotaa.

Vielä hetken sota tuntuu etäiseltä, vaikka kaksi miehistä on lähdössä itärintamalle ja yksi naisista pestautuu lääkintäjoukkoihin. Jokainen uskoo, että sota kestää vain hetken, jonka jälkeen maailma on avoin.

Kolmiosainen minisarja Sodan sukupolvi (16) kuvaa suursodan todellisuutta saksalaisnuorten silmin.

Isänmaallisia tunteita

Wilhelm on valmis puolustamaan ylpeänä maataan. Pikkuveli Friedhelm lähtee sotaan, koska on pakko.

Greta haluaa laulajattareksi ja on valmis edistämään urahaaveitaan kaikin keinoin. Viktor, Gretan salainen rakastettu, pelkää joutuvansa rotuvihan uhriksi, sillä hän on juutalainen. Charlottesta tulee sairaanhoitaja.

Kohtaaminen vuosien jälkeen

Sota ja sen lieveilmiöt imaisevat nuoret jokaisen omalla tavallaan. Kestää vuosia ennen kuin he ovat vapaita kohtaamaan toisensa jälleen.

Ketkä heistä ovat vielä elossa? Minkälaisiksi he ovat muuttuneet suursodan keskellä?

Pääosissa nähdään Volker Bruch, Tom Schilling, Katharina Schüttler, MiriamStein ja Ludwig Trepte.

Unsere Mütter, unsere Väter. Käsikirjoitus: Stefan Kolditz. Ohjaus: Philipp Kadelbach. Tuotanto: TeamWorx, ZDF, Saksa, 2013. Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2015.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.