Hyppää pääsisältöön

Unohda hetkeksi talouskriisit ja muut huolet – nämä 11 mukavaa ja hauskaa asiaa tapahtuivat kesäkuussa

Vaikka kesäkuu olikin Suomessa suhteellisen kylmä, sää ei estänyt hyviä asioita tapahtumasta. Näitä hauskoja juttuja muistellen on hyvä mennä eteenpäin heinäkuun hellesäässä.

Korkeasaaren nuorin amurinleopardi. // Kuva: Helsinki Zoo Archives / Carina Wilenius

Heinäkuu toi tullessaan helteet, joten nyt on mainio hetki hymyillä. Hyviä asioita tapahtui myös viime kuussa.

Unohdetaan siis hetkeksi inhottavat ja synkät asiat ja keskitytään kivoihin juttuihin! Nämä kaikki 11 mukavaa asiaa tapahtuivat kesäkuussa.

1. Odotettu päätös: roaming-maksut jäävät historiaan

Vuoden 2017 kesäkuusta lähtien kuluttajat maksavat EU-alueella matkapuheluistaan, tekstiviesteistä ja mobiilidatan käytöstä saman verran kuin kotimaassaan.

Monet hihkuivat päätökselle huraa, sillä nykyään etenkin mobiilidatan käyttäminen ulkomailla on kallista. Ei enää Wifin metsästystä eikä yllättävän korkeita laskuja.

2. Yhdysvaltain korkein oikeus laillisti homoliitot

Myös Yhdysvalloissa tehtiin merkittävä päätös. Samaa sukupuolta olevilla on nyt mahdollisuus mennä naimisiin kaikissa maan osavaltiossa.

Myös paavi höllensi kesäkuussa katolisen kirkon negatiivista linjaa homoseksuaaleihin. Rakkaus on kaikille!

Japanissa tosin mentiin vielä jenkkejäkin pidemmälle, kun robotitkin pääsevät naimisiin.

Pride-viikolla on paljon hauskaa ohjelmaa, mutta myös tiukkaa asiaa. // Kuva: Joao Relvas / EPA

3. Kissavideot ovat tieteellisesti todistetusti hyväksi

Kukapa meistä ei rakastaisi katsella kissojen toilailuja YouTubessa? Nyt kissavideoiden katselu on virallisesti ok!

Indianan yliopistossa tehty tutkimus todistaa, että kissavideoiden katselu luo positiivisia tunteita ja uutta energiaa.

4. Taylor Swift pisti kapitalismin ruotuun – edes hetkeksi

Laulaja Taylor Swift on todellinen voimanainen. Suuryritys Apple nöyrtyi Swiftin arvostelun edessä kesäkuussa, ja aikoo nyt maksaa reilummin tekijänoikeusmaksuja artisteille, joiden kappaleita on saatavilla Apple Music -palvelussa.

Swiftin julkinen kirje Applen johdolle keräsi valtavat suosionosoitukset sosiaalisessa mediassa, eikä suotta. Mahtavaa, kun muusikot voivat itse vaikuttaa omaan tuotantoonsa!

5. Suomalaisurheilu sai uuden huippunimen

Turkulaisesta Makwan Amirkhanista on tällä hetkellä nousemassa todellinen vapaaottelutähti. Mies on otellut UFC-uransa aikansa kaksi ottelua ja voittanut kummatkin ylivoimaisesti.

Uransa toisen ylivoimaisen voiton Amirkhani nappasi juuri kesäkuussa Berliinissä. Menestys ei ole ainoa syy, miksi Amirkhania arvostetaan urheilupiireissä tällä hetkellä kovasti. Perhekeskeinen Amirkhani tahtoo olla roolimalli nuorille myös Kurdistanissa, josta hänen perheensä on kotoisin.

6. One Direction saapui vihdoin Suomen-keikalle

Maailman tämän hetken suosituin poikabändi One Direction saapui vihdoin keikalle Suomeen. Fanit olivat odottaneet keikkaa jopa vuosia, ja innokkaimmat aloittivat jonotuksen keikalle jo päiviä ennen h-hetkeä.

Olihan se itse keikka sitten aivan mahtava!

One Direction Helsingissä. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

7. Saudi-Arabian prinssi näytti hyväntekeväisyyden mallia

Saudi-Arabian prinssi Alwaleed bin Talal lahjoittaa koko lähes 30 miljardin euron omaisuutensa hyväntekeväisyyteen.

Prinssin henkilökohtaista omaisuuttaan ohjataan lähivuosina esimerkiksi kriisiapuun, naisten aseman parantamiseen sekä "kulttuurien väliseen ymmärrykseen". Jos rahat menevät oikeaan osoitteeseen, kyseessä on todella upea juttu!

8. Ed Sheeran on aina yhtä ihana – myös kesäkuussa

Maailmankuulu poppari Ed Sheeran on tunnettu siitä, miten hän yllättää fanejaan. Tällä kertaa sympaattinen laulaja sai faninsa vapisemaan innostuksesta Kanadassa.

Kesäkuussa netissä levisi video, jolla nuori tyttö laulaa SheeraninThinking Out Loud -kappaletta edmontonilaisessa ostoskeskuksessa. Sheeran hyppää lavalle vetämään biisin loppuun yhdessä hämmentyneen tytön kanssa.

9. Yle Kioskin video HIV-posiitivisesta miehestä kerää maailmanlaajuista huomiota

Yle Kioski julkaisi videon HIV-positiivisesta Janne Antinista. Matkaoppaat-tv-sarjasta tuttu Antin pyytää Helsingin keskustassa sijaitsevalla Esplanadin kävelykadulla ihmisiä koskettamaan häntä. Kädessään hänellä on lappu, jonka mukaan hän on HIV-positiivinen.

Video lähti leviämään uskomattoman hienolla tavalla ulkomaita myöten. Myös maailmankuulu näyttelijä Ashton Kutcher jakoi linkin videosta omalla Facebook-sivullaan.

On hienoa, kun hyvä ja tärkeä asia saa ansaitsemansa huomion. Nyt videota on katsottu jo neljä miljoonaa kertaa YouTubessa.

10. Korkeasaari julkaisia uskomattoman söpöjä kuvia amurinleopardista

Korkeasaaren eläintarha julkaisi toukokuussa syntyneen amurinleopardin poikasen kuvia. Vielä nimeä vailla oleva reilun kuukauden ikäinen amurinleopardin poikanen on maailman harvinaisimman kissalajin edustaja. Amurinleopardi on maailman uhanalaisin kissapeto.

Korkeasaaren nuorin amurinleopardi. // Kuva: Helsinki Zoo Archives / Carina Wilenius

11. Suomalaiset urheilijat niittivät menestystä myös NHL:ssä

NHL:n loppuottelu Stanley Cup päättyi myös suomalaisittain mainiosti. Chicago Blackhawks löi Tampa Bay Lightningin finaaliottelussa 4–2.

Mikä parasta, chicagolaisjoukkueessa pelasi myös kolme suomalaista. Kiitos Kimmo Timonen, Antti Raanta ja Teuvo Teräväinen!

Myös some hurrasi innoissaan etenkin uransa päättäneen Kimmo Timosen kunniaksi.

Skip Twitter post

Lue myös:

Kuuntelijat jäävät kaipaamaan Ileä – kuuntele tästä viimeinen YleX Aamu -lähetys ja viimeiset sanat

Seuraa Ruisrockia netissä, radiossa, televisiossa ja somessa

Kehärata aukesi tänään – nämä 8 hetkeä tulevat matkustajille tutuiksi