Hyppää pääsisältöön

Summer Upin järjestelyt saivat Nicki Minajilta kiitosta – bäkkärisauna jäi tosin testaamatta

Vaikka Summer Up hankki Minajille tuplapefletit, ei supertähti ehtinyt saunomaan. Muuten Summer Upin järjestelyt sujuivat hienosti.

Nicki Minaj

Summer Upissa perjantaina villinneen supertähti Nicki Minajin vuoksi festarilla jouduttiin tekemään erityisjärjestelyjä bäkkärillä. Minaj ja hänen henkilökuntansa saivat käyttöön suurimman osan takahuonetiloista.

- Bäkkäri piti melkein tyhjentää kotimaisista artisteista, että Nicki pääsi ajamaan kolmella autolla sen eteen. Myös puhelimien piti pysyä taskussa, kun artisti saapui, kertoo Summer Upin festivaalijohtaja Martin Mustonen.

Mustosella on kuitenkin aihetta hymyyn. Vaikka maailmanluokan tähden saapuminen vaatii oman vaivansa, Nicki Minajilta oli tullut hyvää palautetta järjestelyistä.

- Olen myös tyytyväinen, sillä emme myöhästyneet paljoa aikataulusta. On iso riski, että maailmantähden kanssa ollaan paljonkin myöhässä. Nyt Nicki aloitti vain noin vartin aikataulusta jäljessä, Mustonen sanoo.

Sauna jäi testaamatta, mutta yhteiskuva saatiin napattua

Mustonen kertoi aiemmassa YleX:n haastattelussa, miten Nicki Minajille aiotaan hankkia festareille "äässin mukainen sauna". Artisti ei tällä kertaa kuitenkaan testannut festarin tarjoamaa saunaa.

- Kaikki muut artistit siellä taisivat käydä paitsi Nicki. Mutta hänellä oli aika nopea aikataulu. Hän tuli paikalle, vaihtoi vaatteet, ja sitten keikka jo alkoikin, Mustonen kertoo.

Keikan jälkeen Nicki viihtyi kuitenkin jonkin aikaa bäkkärillä. Lisäsipä supertähti Instagram-tililleen kuvan, johon pääsi mukaan myös suomalaista musiikkiväkeä. Kuvasta voi bongata esimerkiksi suomalaisen DJ Tasten.

- Jotenkin Taste on sinne päässyt livahtamaan, sanoo Mustonen nauraen.

Yksi kohokohdista Nikke Ankaran keikka

Festivaalijohtaja Mustonen hehkuttaa myös Summer Upissa paluukeikkansa heittäneen Nikke Ankaran vetoa.

- Minulle on aina tullut mieleen, että Nikke on kuin Suomen Eminem. Hänessä on valtavasti potentiaalia, ja viikonlopun keikka oli huikea.

Summer Up jäi tällä kertaa hieman kävijätavoitteestaan, joka oli 30 000 henkilöä. Mustonen ei kuitenkaan ole pettynyt, vaikka tavoitemäärään ei aivan päästy.

- Olemme kuitenkin genre-festari, emmekä tavoittele samanlaisia kävijämääriä kuin esimerkiksi samana viikonloppuna järjestettävä Ruisrock. Me olemme Suomen parhaat bileet, vähän erilaiset festarit, Mustonen sanoo.

Lue myös:

Summer Up ottaa Nicki Minajin kurvit huomioon: Bäkkärisaunaan tuplapefletit

Vapise Nicki Minaj – pahvi-Jeesus teki vastavierailun Summer Up -festareille

Nikke Ankara palaa lavoille uusien biisien myötä – ensimmäinen keikka kotikaupungissa