Hyppää pääsisältöön

Toiveuusinta: Heidi Pakarinen, Kyösti Mäkimattila, Johanna Pakonen ja Tuomas Myllylä

Tartu Mikkiin toiveuusintajaksossa fiilistellään tangoa.
Tartu Mikkiin toiveuusintajaksossa fiilistellään tangoa. Kuva: Yle tuomas myllylä

Tämä lauantai omistetaan suomalaiselle tangolle. Seinäjoen Tangomarkkinoilla palattiin vuonna 2013 perinteiseen malliin, jossa kisan lopputuloksena kruunattiin sekä uusi kuningas että kuningatar. Tuomaristossa oli mukana myös Tartu Mikkiin -orkesterin keulanainen Eeva Kontu. Ja todelliset tangoäänet ovat studiossa nyt kisaamassa.

Tangokuningattareksi valittiin vuonna 2013 upean äänensä siivittämänä Heidi Pakarinen. Mainittakoon myös, että hän on vuoden 1992 tangokuninkaan Mika Pohjosen puoliso. Tangokuninkaaksi kruunattiin miehinen ääni Kyösti "Kössi" Mäkimattila. Hän on tuttu Varjokuva-yhtyeestä, jossa hän laulaa ja soittaa rumpuja.

Seinäjoen kuninkaallisia ovat myös illan toisen kisajoukkueen edustajat. Vuoden 2002 kuningatar Johanna Pakonen keikkailee ahkerasti Omenapuu-orkesterinsa kanssa. Suositun Unelmavävyt-bändin solistina puolestaan toimii Tuomas Myllylä, joka on niin ikään tuttu ääni tangofinaaleista.

Tämä ilta on laulun juhlaa ensimmäisestä tahdista alkaen, joten nyt kannattaa tulla mukaan viihtymään ja nauttimaan! Tämä nelikko osaa suorastaan herkutella sävelillä. Orkesteri antaa tahtia ja tangonelikko maustaa iltaa saumattomasti upeilla tulkinnoilla, stemmoilla ja jopa erilaisin koreografioin. Nyt kannattaisi siellä kotonakin himmentää kattovalo ja sipaista taas hieman perunajauhoa parkettiin, niin johan tunnelma vastaa tätä upeaa tarjontaa täydellisesti. Voilà ja olé!


Lauantaina 11.7. klo 23.05
Pikauusinta sunnuntaina 12.7. klo 12.05

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.