Hyppää pääsisältöön

Elina Lappalainen kirjoitti tietokirjan Suomen peliyhtiöiden maailmanvalloituksesta

Elina Lappalaisen uusi tietokirja on nimeltään Pelin valtakunta
Elina Lappalainen Elina Lappalaisen uusi tietokirja on nimeltään Pelin valtakunta Kuva: Yle/ Laura Pohjavirta pelien valtakunta

Elokuun alussa ilmestyy uusi tietokirja nimeltä Pelien valtakunta – Miten suomalaiset peliyhtiöt valloittivat maailman (Atena). Toimittaja ja tietokirjailija Elina Lappalainen toivoo, että kirjan löytävät muutkin kuin pelintekijät.

- Kirja on tarkoitettu nimenomaan laajemmalle yleisölle. Ehkä kirja voi auttaa pelaajia ja nuorempien pelaajien vanhempia ymmärtämään pelien bisnesmallia ja logiikkaa. Miten hittipelejä tehdään, mistä tässä pelialan menestyksessä on kyse? Mikä meidät saa käyttämään peleihin rahaa, ja mikä se juttu on, mikä peleissä koukuttaa?

Lappalainen ajatteli kirjoittaessaan myös nuoria, jotka haaveilevat pelialalla työskentelystä. Hän pyrki luomaan kokonaiskuvaa siitä, mitä pelifirmoissa tehdään, millaisia ammatteja alalla on.

- Alan oppilaitoksista valmistuu nuoria, joita kannustetaan perustamaan yritys, ja tekemään ensimmäiset pelinsä. Ne nuoret vähän huolettavat minua, Lappalainen miettii. Hän on seurannut työkseen peliyhtiöitä useamman vuoden ajan, viimeiset neljä vuotta Talouselämä-lehdessä, jossa hän on erikoistunut kasvuyrityksiin, startup-skeneen, teknologia-aiheisiin ja peliteollisuuteen.

Elina Lappalaisen uusi tietokirja on nimeltään Pelin valtakunta
Elina Lappalaisen uusi tietokirja on nimeltään Pelin valtakunta pelien valtakunta

Lappalainen on kirjoittanut aiemmin tietokirjan Syötäväksi kasvatetut (Atena 2012), jossa käsitellään sitä, millaista tuotantoeläinten elämä on nyky-Suomessa. Kirja voitti sekä Tieto-Finlandian että Kanava-palkinnon. Samasta aiheesta syntyi myös lapsille suunnattu Nakki lautasella – Mistä ruoka tulee? (Tammi 2015).

Kaisa Kumpulan ohjaama Tekijänä Elina Lappalainen –dokumentti on kuvattu syksyllä 2014. Ohjelmassa seurataan päähenkilöä yhden syksyisen päivän ajan. Lappalainen oli silloin äitiyslomalla, mutta mukaan mahtuu myös juttukeikka perifirma Remedyyn, jossa Lappalainen tutustuu Quantum Break -pelin ja tv-sarjan tekemiseen.

Elina Lappalaisen Pelien valtakunta julkaistaan 11.8.
Kirjasta kirjoitettu artikkeli julkaistaan tällä sivustolla 10.8.

Tekijänä - Pelintekijä sarjan artikkelit:

Hill Climb Racing -mäkiautopeliä on ladattu yli 400 miljoonaa kertaa
Veli Laamanen ja unelma omasta pelifirmasta
Peliala on murroksessa ja se näkyy Karoliina Korppoossa
Simo Rajamäki - Onnea on pelin suunnittelun prosessi
Peliala imaisi Elina Arposen mukaansa

Aiheeseen liittyvää:

Sukellus pelimaailmaan: Pelialan historioitsija Juho Kuorikoski
Sukellus pelimaailmaan: Pelialan verkottaja Sonja Ängeslevä
Sukellus pelimaailmaan: Bisnesenkeli Jaakko Salminen
Sukellus pelimaailmaan: Juho Kuorikoski, Jaakko Salminen ja Sonja Ängeslevä

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri