Hyppää pääsisältöön

Kulttuurikokki Jyrki Tsutsunen tahtoo hämmentää

Keittiömestari Jyrki Tsutsunen
Keittiömestari Jyrki Tsutsunen keittiömestari jyrki tsutsunen

Keittiömestari Jyrki Tsutsunen ystävineen haluaa saattaa ihmisiä yhteen poikkitaiteellisissa illanvietoissa, joissa kehon lisäksi myös silmät ja korvat tulevat ravituiksi. Kulttuurikeittiön ja Ravintola Hukkatilan pop-up-illoissa fine dining ei ole pikkusormi pystyssä pipertämistä.

Kaikki lähti liikkeelle muutama vuosi sitten Pietarin Helsinki-baarista, jonne pääkonsulin keittiömestarina tuolloin työskennellyt Jyrki Tsutsunen ideoi yhden viikonlopun Suomi-tapahtuman. Sen suosiosta intoutuneena hän haali ympärilleen joukon muita kaupunkiaktiiveja, jotka haluavat elävöittää kaupunkikuvaa niin meillä kuin maailmalla ja kehittää erilaisia tapoja lisätä yhteisöllisyyttä.

Kulttuurikeittiö-konseptissa suomalainen gourmet-ruoka ja kulttuuriväki esittäytyy maailmalla yhden illan ajan. Ravintola Hukkatila puolestaan etsii itselleen sopivan tilan ja pistää bileet pystyyn milloin missäkin päin Suomea. Puitteina ovat palvelleet niin vanha huonekalutehdas kuin Mikkelin rautatieasema. Tekijöille riittää, että haltuunotettavasta tilasta löytyy vesi ja sähkö.

Iltamista ilmoitetaan ainoastaan sosiaalisessa mediassa, ja osallistujat maksavat yllätysmenusta ja ohjelmasta omantuntonsa mukaan.

Tsutsunen toivoo, että ihmiset näkisivät kanssakulkijat ympärillään ja tekisivät enemmän asioita yhdessä. Itse hän haluaa kapinoida vallitsevaa, paikoin hyvinkin tiukkaan säädeltyä ravintolakulttuuria vastaan.

- Asioita pitää vaan tehdä, ja miettiä seurauksia ehkä sitten jälkeen. Minulle tärkeintä on se, että ihmiset viihtyvät meidän tapahtumissa.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri