Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Obaman oma sota

Ulkolinja: Obaman oma sota, yle tv1
Presidentti Barack Obaman hallinto on ajautunut vaikean tilanteeseen Irakin ja Syyrian sodassa. Ulkolinja: Obaman oma sota, yle tv1 ulkolinja: obaman oma sota

TV1 torstaina 16.7.2015 klo 22.05 - 23.00, uusinta keskiviikkona 22.7. klo 00.00
Yle Areenassa 30 päivää

Barack Obama ilmoitti presidentinvaalikampanjassaan, että hän haluaa lopettaa sotimisen Irakissa ja pitää maan pois sotilaallisista selkkauksista.

Obama löytää nyt itsensä tilanteessa, johon hän ei todellakaan halunnut. Yhdysvallat käy jo viidettä vuotta sotaa terroristeja vastaan Irakissa ja Syyriassa.

Milloin ja miten toimia Syyriassa?

Kyseessä on tällä hetkellä Yhdysvaltain suurin ulkopoliittinen haaste. Amerikkalaistoimittaja Martin Smith tutkii dokumentissaan, kuinka tilanteeseen on päädytty.

Sotilaallisten ja diplomaattisten johtajien haastatteluista selviää, että hallinnon sisällä käydään kiivasta keskustelua siitä, milloin ja miten Syyriassa pitäisi toimia.

Sotilaallista tukea

Dokumentti seuraa Obaman Syyrian politiikkaa vuoden 2011 Arabikevään tapahtumista eteenpäin.

Maan hallinto on yrittänyt löytää luotettavia paikallisia kumppaneita. Se on myös tietoinen amerikkalaisten väsymyksestä jatkuvaan sodankäyntiin. Näkemyseroja on myös siitä, pitäisikö maltillisille kapinallisille antaa sotilaallista tukea.

Frontline: Obama at War. Tuotanto: PBS, Yhdysvallat, 2015.

Muualla verkossa:
Ulkolinja: Maailman vaarallisin työ

Kommentit