Hyppää pääsisältöön

Yleisön suosikit tangokuninkaallisiksi: Aki Samuli ja Erika Vikman

Aki Samuli ja Erika Vikman ovat yleisön suosikit tangokuninkaallisiksi.
Aki Samuli ja Erika Vikman ovat yleisön suosikit tangokuninkaallisiksi. Aki Samuli ja Erika Vikman ovat yleisön suosikit tangokuninkaallisiksi. Kuva: Yle/Miikka Varila yleisön suosikki

Tänä vuonna tangokuninkaallisten lopullinen valinta on tuomariston ja alueraatien käsissä. Yleisö on kuitenkin ilmaissut oman näkemyksensä Tangomarkkinat 2015 yleisön suosikki –äänestyksessä.

Mieskilpailijoiden kesken äänien jakauma oli hurja: Aki Samuli sai äänistä peräti 48%.

Yleisöäänestyksen tulokset julkistettiin Tangomarkkinoiden avajaisparaatissa, jolloin vettä tuli taivaan täydeltä. Miltä nyt tuntuu –kysymykseen Aki vastasi rennosti, että hyvältä ja märältä.

— Kaikkein tärkeintä tässä hommassa on yleisön sana.

Seuraavaksi suurimman ääniosuuden mieskilpailijoista, 28%, kahmi Kalle Jussila. Kolmanneksi suosituin kuningaskandidaatti yleisöäänestyksessä oli Benjamin Enroth. Hän sai 9% annetuista äänistä.

Kuningatarehdokkaiden kesken yleisön äänet jakautuivat miehiin verrattuna huomattavan paljon tasaisemmin.

Yleisön suosikki tangokuningattareksi oli Erika Vikman 28% ääniosuudella.

Erikalle yleisöäänestyksen ykköstila antaa varmuutta ja itseluottamusta.

— Yleisössä on ihmisiä, jotka tykkää musta. Tuli tosi hyvä fiilis ja ihanaa päästä esittämään lisää biisejä kilpailun finaaliin.

Toiseksi suurimman ääniosuuden, 23%, keräsi Nina Åkerman. Kolmanneksi nousi Piritta Venho keräämällä 20% annetuista äänistä.

Yleisön suosikki –äänestys oli käynnissä yle.fi/tangomarkkinat –sivustolla 13.6.-8.7.2015

Kommentit
 • Danny: Artistin oltava itsensä paras kaveri

  Tangotuomarin tärkein tehtävä opastaa eteenpäin

  Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen osallistuminen tangotuomaristoon herättänyt osassa yleisöstä jonkin verran ihmetystä ja epäilyjä. Dannyhan tunnetaan urastaan nimenomaan pop-musiikin parissa. Jotkut olisivat kenties kaivanneet hänen tilalleen tuomaristoon nimenomaan vanhan tanssimusiikin legendaa. Danny kuitenkin muistuttaa, että nykyään pop ja iskelmä, - mukaan lukien tango ja muu tanssimusiikki, ovat hyvin lähellä toisiaan.

 • Tämän vuoden tangokuningas on Aki Samuli

  Kisan ensikertalainen hurmasi bassollaan tuomarit ja yleisön

  Tämän vuoden tangokuninkaasta sekä tuomaristo, alueraadit että yleisö olivat harvinaisen samaa mieltä. Aki Samuli oli mukana tangokisassa ensimmäistä kertaa, mutta hurmasi syvällä bassollaan niin yleisön kuin tuomaristonkin. Aki Samuli voitti jo aiemmin tangoviikolla päättyneen Yleisön suosikki –äänestyksen. Hän myös keräsi sekä tuomareilta että alueraadeilta suurimmat mahdolliset pisteet.

 • Tangotuomarit oman maratoninsa loppusuoralla

  Pelkkä finaaliesitys ei ratkaise voittajaa

  Tangotuomareiden työstä näkyy TV-ruudussa vain murto-osa. Tuomaristo on seurannut kilpailijoiden esityksiä Turun Tangomaratonilta lähtien kymmeniä tunteja. Laulaminen ja esiintyminen ovat tärkeimpiä kriteereitä kuninkaallisen valinnassa, mutta myös lavan takana tapahtuvilla asioilla on oma merkityksensä.