Hyppää pääsisältöön

BBC:n klassisen musiikin musiikkipäällikkö Alan Davey on paljon vartija

Tammikuusta 2015 BBC:n klassisen musiikkipäällikkönä on toiminut Alan Davey. Hän on aikaisemmin toiminut toimitusjohtajana kansallisessa taiteen kehitysvirastossa (Arts Council of England).

Alan Davey on intohimoinen klassisen musiikin ystävä, mutta muusikkotaustaa hänellä ei ole kuten edeltäjillään. Hänen vastuualueelleen kuuluvat klassinen radiokanava BBC Radio 3, BBC:n musiikki-instituutiot kuten orkesterit ja kuorot sekä jokakesäinen Proms-festivaali.

Alan Davey vierailee juuri nyt Suomessa ja toimittaja Outi Paananen keskusteli hänen kanssaan klassisen musiikin tulevaisuudesta, Yleisradioyhtiöiden orkestereiden ja klassisen musiikin tulevaisuudesta sekä tietenkin Proms-festivaalista, joka alkaa taas 17.7.

Yle Klassinen radiokanava lähettää 24.7. lähtien tämän kesän Proms-festivaalien konsertteja. Lähetysaika on klo 19 tai 18.30, hieman konsertin pituudesta riippuen. Kannattaakin seurata Yle Klassisen ohjelmatietoja.

Proms-festivaalin loppukonsertti, jossa esiintyvät pianisti Benjamin Grosvenor, sopraano Danielle de Niese, tenori Jonas Kaufmann, kamarikuoro BBC Singers, BBC:n sinfoniakuoro ja BBC:n sinfoniaorkesteri, jota johtaa Marin Alsop kuullaan suorana 12.9. Yle Radio 1:ssä noin klo 21.15.

 • John Luther Adamsin äänimaisema pitää otteessaan

  John Luther Adamsin äänimaisema pitää otteessaan

  Yhdysvaltalainen John Luther Adams (s. 1953) tunnetaan vahvoja mielikuvia ja tilavaikutelmia tuovista äänimaisemistaan. Nyt päätöksensä saa 2010-luvulla valmistunut orkesteriteosten trilogia. Ensin oli Become River, sitten menestysteos Become Ocean, ja viimeisimpänä nyt ensilevytyksensä saanut Become Desert.

 • Mälkin ja HKO:n pirteää Bartókia

  Mälkin ja HKO:n pirteää Bartókia

  Maltillista levytystahtia ylläpitävä Helsingin kaupunginorkesteri on ylikapellimestarinsa Susanna Mälkin johdolla taltioinut Béla Bartókin varhaista näyttämömusiikkia.

 • Heinisen tuttuja uutuuksia

  Heinisen tuttuja uutuuksia

  Viime vuonna 80 vuotta täyttänyt Paavo Heininen tunnetaan sävellystuotantonsa lisäksi ennen kaikkea opetustyöstään. Heininen on arvostettu pedagogi, joka Sibelius-Akatemian sävellysprofessorin virassa toimiessaan oli taidemusiikin alueella merkittävä esteettisten suuntaviivojen määrittäjä Suomessa.