Hyppää pääsisältöön

Susanna Heikki on uusi tangokuningatar

Kokemus veti tänä vuonna pidemmän korren tangokuningatarta valittaessa. Superfinaalissa olivat vastakkain kilpailun kuopus, 22-vuotias tangokisan ensikertalainen Erika Vikman ja jo vuonna 1997 tangoprinsessaksi kruunattu Susanna Heikki.

— Tangokuningatar kuulostaa mahtavalta, mutta vielä vähän oudolta. Ehkä tuo titteli tulee pikkuhiljaa tutuksi.

Susanna korostaa, että tanssittava musiikki on ollut ja tulee olemaan jatkossakin hänelle tärkeintä.

— Keikkailen täydestä sydämestäni ja olen tanssipaikoilla yleisöä varten.

Kuningatarfinaalin ensimmäisellä kierroksella Susanna lauloi kappaleen Hernandon salaisuus. Tuomariston mielestä Susanna oli ensimmäisen kierroksen paras sensuellilla ja äärimmäisen keskittyneellä tulkinnallaan.

Finaalin toisella kierroksella Susanna esitti Marita Taavitsaisen tunnetuksi tekemän kappaleen André. Esityksestään hän sai alueraadeilta 42 pistettä, joka oli kaikkien kilpailijoiden pistemääristä paras.

Superfinaalissa kruunusta Susannan kanssa kamppaili Erika Vikman. Tuomaristolta Susanna sai neljä ykkössijaa viidestä.

Kommentit
 • Danny: Artistin oltava itsensä paras kaveri

  Tangotuomarin tärkein tehtävä opastaa eteenpäin

  Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen osallistuminen tangotuomaristoon herättänyt osassa yleisöstä jonkin verran ihmetystä ja epäilyjä. Dannyhan tunnetaan urastaan nimenomaan pop-musiikin parissa. Jotkut olisivat kenties kaivanneet hänen tilalleen tuomaristoon nimenomaan vanhan tanssimusiikin legendaa. Danny kuitenkin muistuttaa, että nykyään pop ja iskelmä, - mukaan lukien tango ja muu tanssimusiikki, ovat hyvin lähellä toisiaan.

 • Tämän vuoden tangokuningas on Aki Samuli

  Kisan ensikertalainen hurmasi bassollaan tuomarit ja yleisön

  Tämän vuoden tangokuninkaasta sekä tuomaristo, alueraadit että yleisö olivat harvinaisen samaa mieltä. Aki Samuli oli mukana tangokisassa ensimmäistä kertaa, mutta hurmasi syvällä bassollaan niin yleisön kuin tuomaristonkin. Aki Samuli voitti jo aiemmin tangoviikolla päättyneen Yleisön suosikki –äänestyksen. Hän myös keräsi sekä tuomareilta että alueraadeilta suurimmat mahdolliset pisteet.

 • Tangotuomarit oman maratoninsa loppusuoralla

  Pelkkä finaaliesitys ei ratkaise voittajaa

  Tangotuomareiden työstä näkyy TV-ruudussa vain murto-osa. Tuomaristo on seurannut kilpailijoiden esityksiä Turun Tangomaratonilta lähtien kymmeniä tunteja. Laulaminen ja esiintyminen ovat tärkeimpiä kriteereitä kuninkaallisen valinnassa, mutta myös lavan takana tapahtuvilla asioilla on oma merkityksensä.