Hyppää pääsisältöön

Bailausta messukeskuksen parkkipaikalla – Summer Sound Festivalissa uusia kokeiluja tänä vuonna

Summer Sound Festivalille odotetaan kävijöitä kymmenen tuhatta per festivaalipäivä.

Armand Van Helden

Summer Sound laajenee Helsingin Messukeskuksessa tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös ulos.

- Nyt pääsee bailaamaan myös Messukeskuksen parkkipaikalle, jonne tulee lava. Meininki on sitten joko Ibiza- tai Grönlanti- henkistä, riippuen Suomen säästä, festarin tiedottaja Tomi Lindblom sanoo.

Summer Sound järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaikille ilmaisen ja ikärajattoman festivaalin Helsingin keskustassa sijaitsevalla Lasipalatsin aukiolla. Mukana on liki 40 Suomen suosituinta DJ:tä.

- Tämä on kädenojennus nuoremmille EDM-faneille, sanoo Lindblom.

Summer Sound Festivalia saapuu tähdittämään maailman tämän hetken suosituimpiin artisteihin ja kysytyimpiin EDM-tähtiin lukeutuva ruotsalainen Grammy-ehdokas Alesso.

Alesso on tehnyt yhteistyötä lukuisten tähtien, kuten Tove Lon, Calvin Harrisin ja OneRepublicin kanssa sekä tuottanut kappaleita muun muassa Usherille.

Muita Summer Sound Festivalin artisteja ovat mm. Grammy-ehdokkuuksia kahminut sekä hittejä tehtaileva DJ/tuottaja Armand van Helden.

Myös deep house –sensaatio Oliver Heldens, jonka uusin kappale Melody keräsi yli miljoonan kuuntelun rajan YouTubessa vain muutamassa päivässä, tanssittaa festarikansaa.

EDM-tähdet ovat tarkkoja siitä, että kaikki esiintymiseen liittyvät jutut toimivat, mutta muuten ei diivailla.

- Kun tähdet työntävät muistikorttinsa tietokoneeseen lavalla, kaiken pitää toimia hyvin, mutta muuten ollaan rennosti,  sanoo Tomi Lindblom.