Hyppää pääsisältöön

"En tiennyt, että näin voi edes tehdä rahaa" – ruotsalainen YouTube-pelivideotähti tienaa miljoonia euroja vuodessa

Felix Kjellberg eli PewDiePie lopetti koulun keskittyäkseen YouTube-videoiden tekemiseen. Tuolloin hän ei tiennyt, että palvelun kautta voisi tienata rahaa.

Felix Kjellberg eli PewDiePie tekee YouTubeen pelivideoita, joita hän kommentoi englanniksi. Hänen YouTube-kanavallaan on lähes 38 miljoonaa tilaajaa. Se on koko videopalvelun suosituin kanava.

Pakkohan sen on Kjellbergin tuloissa näkyä – ja niin myös näkyy. Ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan hän tienasi vuonna 2014 huimat 63 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin seitsemän miljoonaa euroa.

Monet ovat nyreissään Kjellbergin hurjista tuloista. Hänhän vain istuu kotona, pelaa pelejä ja huutaa kameralle. Kjellberg latasi YouTubeen videon, jossa hän puhuu tuloistaan. Videolla hän myös lukee nasevia Facebook-kommentteja, jotka liittyvät hänen tulojensa suuruuteen.

PewDiePie kertoo videollaan kliseisesti, ettei tee videoita rahasta. Hän myöntää rahalla toki olevan hänelle merkitystä – aivan kuten kaikille muillekin. Lähtökohtaisesti hän lähtenyt tekemään videoita menestys mielessään.

- Kun aloitin, ei ollut olemassa kuuluisia pelivideoiden tekijöitä. En tiennyt, että tällä voi tehdä rahaa – enkä sitä, että teen pelivideoiden kuvaamisesta itselleni uran, Kjellberg kertoo.

Kjellberg sanoo olevansa yhtä onnellinen nyt kuin hän oli viisi vuotta sitten aloittaessaan videoiden tekemisen. Tuolloin hänellä oli juuri ja juuri varaa tietokoneeseen. Pian aloittamisen jälkeen hän lopetti koulunkäynnin työskenteli hot dog -kioskilla videoiden tekemisen ohella.

- Koulun lopettaminen ei ollut mikään uramuuvi. Olin vain onnellinen siitä, että pystyin tekemään sitä, mitä todella pidän: videoita.

Intohimo ja rakas harrastus on vienyt PewDiePien pidemmälle kuin hän ikinä uskoi. Rahaa tulee miljoonittain ja faneja on enemmän kuin muilla pelivideoiden tekijöillä. Kjellberg toivoo, että ihmiset olisivat jatkossakin kiinnostuneita hänen videoistaan, ei tuloistaan.

- En ymmärrä, miksi kenenkään pitäisi olla kiinnostunut siitä, kuinka paljon tienaan. Haluan vain tehdä viihdyttäviä videoita.

Lue myös:

Miljoonat tilille ja suosio suuremmaksi kuin Johnny Deppillä – näin toimivat YouTube-verkostot

Vloggaaja Tume: Näin saat kaiken irti festareista – video

Mikä on lempienergiajuomasi, tubettaja Mentaalisavuke?

Tulevaisuuden medianäkymät: Nettivideoiden suosio kasvaa, laatu paranee ja ammattilaistubettajien määrä nousee