Hyppää pääsisältöön

JVG:n Tarkenee syntyi hassuttelusta – biisiä tekemässä muun muassa Cheekin tuottaja

JVG:n Tarkenee on kesäbiisi, jonka takana on Suomen kovimpia tuottajia ja muusikoita.

JVG Ruisrockissa // Kuva: Katariina Salmi / YleX

JVG esitti tänään julkaistun sinkkunsa Tarkenee ensimmäisen kerran viime viikonloppuna Ruisrockissa. Uutta biisiä on ollut työstämässä joukko Suomen kovimpia musiikkiammattilaisia.

Yksi biisiä tehneistä on tuottaja ja DJ Antti Riihimäki, DJ-nimeltään RZY, joka tunnetaan pitkästä yhteistyöstään räppäri Cheekin kanssa.

- Viime kesä oli todella intensiivinen Cheekin kanssa, joten breikki tuli hyvään paikkaan. On ollut hauskaa työskennellä myös muiden ihmisten kanssa, Riihimäki kertoo.

Cheekin ollessa tauolla Riihimäki ehti muun muassa tuottaa JVG:lle Mauton jasso -biisin sekä Kaija Koolle kokonaisen albumin yhteistyössä muiden tuottajien kanssa.

Kertosäkeen laulaja saa jäädä arvoitukseksi

Riihimäki on tyytyväinen siihen, millainen Tarkenee-biisistä lopulta tuli. Ilman sanoituksia biisi oli ollut hänellä lähes valmiina jo pitkään. Tänä kesänä palaset loksahtivat lopulta kohdalleen.

- Se oli sellainen hassutteluraita, josta VilleGalle on aina ollut tosi fiiliksissä. Biitti oli kuitenkin vähän unohtunut, kunnes soitin Villelle uudestaan ja hän innostui siitä taas. Teimme sen sitten yhdessä loppuun Jukka Immosen kanssa, Riihimäki kertoo.

Biisin tarttuva kertosäe ei ole räppiä, vaan puhdasta laulua. Riihimäki ei kuitenkaan suostu kertomaan, kuka kertosäkeessä laulaa.

- Tämä on JVG:n biisi. Pidämme sen anonyyminä. Jos kuulostaa tutulta, niin sitten kuulostaa, hän sanoo.

Kuuntele Tarkenee alta.

Kuuntele Tarkenee tästä.

Lue myös:

JVG pisti bileet pystyyn Ruisrockissa – katso keikka

JVG jätti suomalaisen NHL-tähden häät väliin Ruisrockin vuoksi

Pete Parkkonen myöhästyi JVG:n keikalta - tuotiin kumiveneellä suoraan lavalle