Hyppää pääsisältöön

Monday Mornings: Huipputekijöiden sairaalasarja

Monday Mornings-sarjan lääkärit Tyler Wilson (Jamie Bamber), Tina Ridgeway (Jennifer Finnigan), Jorge Villanueva (Ving Rhames) ja Harding Hooten (Alfred Molina)
Monday Mornings-sarjan lääkärit Tyler Wilson (Jamie Bamber), Tina Ridgeway (Jennifer Finnigan), Jorge Villanueva (Ving Rhames) ja Harding Hooten (Alfred Molina) Kuva: Yle/Turner Entertainment monday mornings

Tv-kultasormi David E. Kelleyn (Rooman sheriffi, Ally McBeal, Oikeus ja kohtuus) luoma Monday Mornings (2013) on kymmenosainen sairaaladraama, joka seuraa viiden kirurgin työtä ja yksityiselämää Portlandissa. Aiemmin heinä-lokakuussa 2015 esitetty sarja kesäuusintana maanantaisin klo 18. Jaksot katsottavana Areenassa kahden viikon ajan tv-esityksen jälkeen.

David E. Kelley (s. 1956) on yksi nykytelevision arvostetuimmista ja menestyneimmistä tekijöistä, jonka jokaiselta projektilta odotetaan paljon.

Vaikka sairaaladraama Monday Mornings jäi vain yhden tuotantokauden mittaiseksi, siinä ovat mukana kaikki Kelley-sarjan tunnus- ja tavaramerkit.

Toisin sanoen luvassa on äärimmäisen tehokasta, saman tien mukaansa tempaavaa kerrontaa, jossa jokainen osa-alue on viritetty tappiin asti, oli sitten kyse dialogista, musiikista tai yleistunnelmasta.

Monday Mornings on älykäs, erittäin hyvin käsikirjoitettu ja näytelty sarja. On hienoa nähdä David E. Kelley tekemässä sitä, missä hän on parhaimmillaan - vetovoimaisen, provokatiivisen tv-draaman parissa. (Verne Gay, Newsday

Arvostelijoiden mukaan se tarkoittaa laskelmoivaa, yliampuvuuden rajoilla vyöryvää draamaähkyä.

Mutta kriitikkokin saa olla tarkkana, ettei imeydy mukaan näin suurella kokemuksella ja ammattitaidolla tehtyyn sarjaan.

Etenkin kun pääosien lääkäreinä on Alfred Molinan ja Ving Rhamesin kaltaisia, elokuvatähtikategorian laatunäyttelijöitä.

Muissa rooleissa mm. Jamie Bamber (Taisteluplaneetta Galactica), Jennifer Finnigan (Kauniiden ja rohkeiden Bridget Forrester), Sarayu Blue, Bill Irwin ja Keong Sim.

Monday Morningsin erikoisuutena ja eräänlaisena keskunäyttämönä toimivat tapauskokoukset, joissa käsitellään sekä lääkäreiden onnistumisia että mokia ja jotka tuovat sarjaan myös lakidraaman tuntua.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle TV2