Hyppää pääsisältöön

Siinai löytää musiikkiinsa inspiraation olympialaisista ja supermarketeista

Helsinkiläinen indiebändi Siinai julkaisi ensilevynsä Olympic Games vuonna 2011. Suuren teeman ympärillä pyörivän levyn seuraaja, Supermarket (2014), sai innoituksensa arkisemmasta asiasta. "Se on kaikkien ihmisten arjessa, mutta kukaan ei halua katsoa sitä pitempään", yhtyeen perustaja Risto Joensuu pohti supermarkettia Flow Festivalilla 2014.

"Supermarket oli sopivan tutkimaton teema, ainakin meidän tyyppisessä musiikissa. Se tuntui tarpeeksi inspiroivalta". Siinain musiikkityyli on indiekrautrock

Joensuun kanssa yhtyettä oli vuonna 2009 perustamassa Matti Ahopelto. Myöhemmin mukaan tulivat Saku Kämäräinen ja Joensuu1685-bändistä tuttu Markus Joensuu.

Flow'ssa lavalla nähtiin kuitenkin tuplaten muusikoita, kun lavalle kapusi kahdeksan henkilöä. Soittajien määrän ja tyylin kasvattaminen on ollut tietoista muutosta kotikutoisesti tehdystä Olympic Gamesista kohti suurempaa tarkkuutta ja ammattimaisuutta.

Ensilevy oli syntynyt pienellä porukalla treenikämpällä.

"Supermarketia lähdettiin tekeen silleen, että se soundi ei oo ihan niin Lo-Fi. Nyt se tuntui kivalta mennä sinne vähän Toton suuntaan", Risto Joensuu pohti Siinain kahden levyn eroa Yle Liven Veli Kauppisen haastattelussa.

Tämän artikkelin ylimpänä mediana on nähtävissä yhtyeen liveveto Olympic Games -levyltä löytyvästä Marathon-kappaleesta vuoden 2014 Flow Festivalilta Helsingistä.

Siinain musiikkia ei voi sanoa täysin instrumentaaliksi, sillä siinä kuullaan jonkin verran ihmisääntä. Varsinaisia sanoituksia niissä ei kuitenkaan ole. Aeioyäö-kappaleessa, joka löytyy Supermarket-levyltä, toistellaan suomen vokaaleja. Kappaleen keikkaesitys löytyy alta. Se on kuvattu samalla Flow'n keikalla.

Yhdysvaltalainen Spin-lehti valitsi Supermarketin yhdeksi vuoden 2014 parhaista levyistä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto