Hyppää pääsisältöön

YleX Kesäaamun Saara teetti juontajaparilleen Samuelille The Cube -persoonallisuustestin – lue paljastavat tulokset

The Cube on persoonallisuustesti, jonka ideana tehtävänannon saatuasi tarttua kiinni ensimmäiseen päähän ilmestyvään mielikuvaan.

YleX Kesäaamua juontavat Saara ja Samuel

YleX Kesäaamun Saara teki The Cube -testin ensimmäisen kerran Portugalissa. Saara teetti testin myös juontajaparilleen Samuelille tutustuakseen häneen paremmin.

Testissä pitää ensin kuvitella huone, jonne lisätään erilaisia elementtejä.

Voit tehdä testin näin:

Kuvittele aivan ensimmäiseksi huone. Kuvittele tämän jälkeen huoneeseesi yksi kerrallaan seuraavat viisi elementtiä: kuutio, kukkia, hevonen, tikkaat, myrsky. Kuvaile jokaista elementtiä seuraavilla tavoilla: minkä kokoinen, värinen tai muotoinen se on, mistä materiaalista elementti on valmistettu ja missä päin huonetta elementti sijaitsee.

YleX Kesäaamun Saaran huone on suuri ja pyöreä

Suuri pyöreä huone, jonka melkein keskellä nököttää noin neliömetrin kokoinen saippuakuplapintainen ja läpinäkyvä lasista  kuutio. Lukemattomia valkoisia gladiolus-kukkia joita kasvaa ympäri huoneen seiniä köynnöksinä. Valkoinen hevonen joka seisoskelee kuution vieressä seesteisenä. Tikkaat ovat tukevasta puusta valmistetut ja ulottuvat kattoon saakka. Myrsky on trooppinen versio, joka on kastellut huonetta sisältä päin niin, että vettä on lattialla melkein polviin asti.

YleX Kesäaamun Samuelin huone on pimeä ja vaikuttaa kolkolta

Huone on pimeä ja vaikuttaa kolkolta. Vasemmassa nurkassa harmaa kuutio, joka muistuttaa Kiasman taideteosta. Huoneesta löytyy ikkunalauta, jossa on neljä keltaista voikukkaa, korkeassa maljakossa. Oikeassa nurkassa kököttää pieni hevonen, joka syö paalista heinää. Hevonen havittelee kukkia. Huoneen keskeltä nojaa metallisen työmaatikkaan seinään, johon ollaa poraamassa uutta hyllyä. Myrsky tulee, ja riepottelee huoneen katon pois, ja aiheuttaa tuhoja huoneeseen.

Jos teet testin itse, katso alhaalta vastaukset. Näitä asioita kuvittelemasi elementit merkitsevät.

Huone on sielunmaisemasi, johon asettelet elämäsi tärkeitä osa-alueita kuvaavia elementtejä.

1. Kuutio olet sinä itse ja ennen kaikkea se tapa, jolla itsesi näet. Oletko huoneen keskellä maailmasi keskipisteessä, vai roikkuuko pieni rubikin kuutio jostakin huoneen kulmasta piilossa katseilta?

2. Kukat kuvastavat tärkeitä ystävyyssuhteitasi. Ovatko kukat maljakossa tai istutettuna, vai lojuvatko ne kuihtuneina ikkunalaudalla?

3. Hevonen ja sen asettelu puolestaan kertovat rakkaudesta. Nuoleeko hevonen kuution kylkeä rennosti hörähdellen, vai näyttääkö se takapuoltaan nurkassa nököttäen?

4. Tikkaat ovat haaveesi ja unelmasi. Korkeat ja vakaat tikkaat kuvastavat selkeää tulevaisuudensuunnitelmaa ja uskoa omiin tavoitteisiin, haurastuneet tai harvapuolaiset tikkaat puolestaan muistuttavat tarkistamaan tämänhetkisen päämäärän.

5. Myrsky kuvastaa elämäsi huolia, murheita ja haasteita. Huoneen ulkopuolelle suljettu myrsky kertoo, että osaat sulkea murheet tarpeen tullen pois mielestäsi – huoneen sisällä riehuva myrsky taas, että et ole hyvä sulkemaan murheita pois ajatuksistasi.

Miltä huoneesi näyttää? Kommentoi.