Hyppää pääsisältöön

Reddit kielsi ylipainoisten haukkumisen, käyttäjät suuttuivat

Redditin uudet kiellot ovat pahoittaneet monien sivuston käyttäjien mielen. Redditin mielestä on perusteltua sulkea syrjintää lietsovat sivut.

Moni tosi-tv:n laihduttaja jojoilee painonsa kanssa pitkään kuvausten jälkeen.

Sosiaalinen verkosto Reddit on kieltänyt ylipainoisten solvaamiselle omistetun fat-shaming -osionsa osana syrjintää torjuvaa toimintatapaa. r/FatPeopleHate -alakategorialla oli miltei 150 000 tilaajaa. Sivusto on jo aiemmin sulkenut kostoporno (revenge porn)- ja sakkoliha (jailbait)-kategoriat niiden sisällön sopimattomuuden vuoksi. Lisäksi syrjinnän kohteeksi ovat joutuneet muun muassa tummaihoiset ja transsukupuoliset.

Vaikka kiellot ovat aiheellisia ja tarkoituksena on ilmeisesti luoda redditistä miellyttävämpää sivustoa, osa käyttäjistä on raivoissaan. Jotkut rinnastavat sivujen sulkemisen sensurointiin ja sananvapauden rajoittamiseen. Redditillä on kuitenkin kuukausittain 179 miljoonaa kävijää, joten soraäänet kuuluvat vähemmistöön.

Lokaa niskaansa osioiden sulkemisesta on saanut ainakin Redditin juuri irtisanoutunut toimitusjohtaja Ellen Pao. Kaikesta huolimatta sivusto on pitänyt kiinni päätöksestään.

- Kiellämme syrjivät sivut, koska olemme saaneet toistuvasti valituksia äärimmäisestä häirinnästä käyttäjiltä sekä Redditissä että sen ulkopuolella, sivuston tiedottaja linjaa.

Lähteet: Mirror