Hyppää pääsisältöön

Cosplay Nordic Championships 2015

Cosplay eli pukuleikki on harrastus, jossa "cossaajat" pukeutuvat  manga-, anime-, peli-, sarjakuva- tai elokuvahahmoiksi
Ruotsalainen Linn Eriksson sijoittui kolmanneksi viime kesänä ja on mukana kilpailussa myös tänä vuonna. Cosplay eli pukuleikki on harrastus, jossa "cossaajat" pukeutuvat manga-, anime-, peli-, sarjakuva- tai elokuvahahmoiksi Kuva: Shila Forsman/Yle Kuvapalvelu cosplay nordic championships 2015

Cosplay- eli roolipukuharrastajat kokoontuvat lauantaiyönä 25.7. NärCon-festivaaleille Linköpingiin kilpailemaan pohjoismaisesta mestaruudesta. Kilpailu nähdään suorana kello 23.45 alkaen Teemalla ja Yle Areenassa.

Cosplayharrastajien eli cossaajien pukujen on oltava itsetehtyjä ja niiden esitettävä julkaistua, fiktiivistä hahmoa. Kaupasta ostetut puvut tai itseluodut hahmot eivät Pohjoismaiden mestaruuskisoihin kelpaa.

Jokaisella kilpailijalla on puolestatoista minuutista kolmeen minuuttiin aikaa lavalla. Ajan voi käyttää miten haluaa, mutta tuomarit ottavat esityksen laadun huomioon.

Ylen lähetykset selostavat cosplayta harrastava Sofia Flinck, YleX:n juontaja Saara Sarvas ja euroviisujuontajanakin kunnostautunut Cristal Snow eli mukaan pääsee, vaikkei cossaus olisikaan ennestään tuttua.

Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta jokaisesta maasta kilpailuissa on mukana yksi komitean jäsen, yksi tuomari, kolme esikarsinnan läpäissyttää cossaajaa ja kolme avustajaa. Islannista mukana on komitean jäsenen ja tuomarin lisäksi vain yksi kilpailija ja tälle avustaja. Suomea tämän vuoden kilpailuissa edustavat Aselea, Regzo ja Mira.

Suoran lähetyksen lisäksi kilpailu nähdään Teemalla 26.7. klo 16.30, 28.7. klo 23.00 ja 3.8. klo 17.15. Yle Areenassa kilpailu on katsottavissa 30 päivää.

Viime vuonna kilpailun voittaja oli suomalainen Päivi Asikainen ja tanskalainen Marie Hedegaard Haldan sijoittui toiseksi. Kolmanneksi sijoittunut ruotsalainen Linn Eriksson on kilpailemassa pohjoismaiden mestaruudesta tänäkin vuonna.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa