Hyppää pääsisältöön

Weekend Festival varoittaa huijauksesta: Netissä myydään tekaistuja lippuja

Loppuunmyyty Weekend Festival on saanut huijarit liikkeelle.

Weekend Festivaliin ei ole enää myynnissä lippuja virallisia reittejä pitkin. // Kuva: SKM Photo / Sami Hakala

YleX:n odotetuin festivaali -äänestyksen voittanut Weekend Festival varoittaa lippuhuijauksista. Festivaalin liput on jo myyty loppuun, jonka takia lippujen jälkimarkkinointi on tavanomaista runsaampaa.

Kaikki kauppiaat eivät ole olleet liikkeellä puhtain paperein.

- Tietoomme on jo tullut muutamia tapauksia, joissa netissä kaupataan tapahtumaamme lippuja, eikä etumaksun jälkeen lippuja ole koskaan tullutkaan. Myös lippujen viivakoodien kanssa tulee olla tarkkoina, festivaalin promoottori Hardi Loog kertoo.

Erässä tapauksessa henkilö oli nähnyt netissä ilmoituksen myytävänä olevista Weekend Festivalin pääsylipuista. Englanninkielinen myyjä oli vaikuttanut luotettavalta, joten ostaja maksoi hänelle internetin kautta 110 euron summan. Maksun saatuaan myyjä oli kadonnut kuin tuhka tuuleen ja poistanut nettiprofiilinsa. Rahat menivät eikä lippuja koskaan tullut.

Myös printtilippujen ostamisessa jälkimarkkinoilta on omat riskinsä. Printtilipuissa on viivakoodi, joka käy tapahtuman portilla vain kerran. Epärehellinen myyjä saattaa printata useita lippuja, joissa on identtinen viivakoodi. Tällöin kuitenkin vain ensimmäinen lipulla sisäänpyrkijä pääsee sisälle.

Weekend Festival järjestetään Helsingin Kyläsaaressa 7.–8. elokuuta. Festivaalilla esiintyvät muun muassa David Guetta, Avicii, Hardwell, Armin van Buuren, Martin Garrix, Showtek ja Rudimental.

Lue myös:

Festareiden suosio jatkuu – myös Qstockin lauantai loppuunmyyty

Weekend Festival loppuunmyyty jo ennakkoon – festarille tulossa yli 60 000 henkeä

Äänestystulos: Tätä festaria odotetaan eniten