Hyppää pääsisältöön

Ennennäkemätön sarjakuvaleffa – miksi Suicide Squadia odotetaan niin innolla?

Vuonna 2016 elokuvateattereihin tuleva Suicide Squad ei tuo valkokankaalle sankareita, vaan joukon inhottavia pahiksia.

Jared Leto Jokerina Suicide Squad -elokuvassa. // Kuva: Kuvankaappaus

Comic-Con -sarjakuvamessuilla Yhdysvalloissa tuli viikonloppuna julki traileri, jota monet ovat odottaneet jo pitkään. Kyseessä on David Ayerin ohjaama Suicide Squad, joka ei ole mikään perinteinen supersankarielokuva.

Suicide Squadin tähdistön muodostavat nimittäin toinen toistaan karmivammat pahikset, jotka ovat tuttuja DC:n sarjakuvista. Suicide Squad on esiintynyt lukuisissa eri tuotoksissa, kuten Suomenkin televisiossa nähdyssä Arrow-sarjassa sekä Justice League Unlimited -spin-off-sarjassa.

Suicide Squad on kuitenkin pahisjoukon ensimmäinen esiintyminen valkokankaalla – siis jotain, mitä kannattaa todella odottaa. 

"Nyt vuorossa on paha vastaan pirullinen."

Ohjaaja Ayerin mukaan perinteiset sankareiden ja pahisten väliset taistelut ovat jo puhki kulututtettuja elokuvamaailmassa.

- Nyt vuorossa on paha vastaan pirullinen, sanoi Ayer Comic-Conin lavalla.

Keitä pahikset sitten ovat?

Elokuvan tarkkaa juonta ei ole vielä paljastettu, mutta juonen odotetaan seurailevan sarjakuvien alkuperäistä kulkua. Sarjakuvissa Suicide Squad on Yhdysvaltain hallituksen vangitsema rikollisjoukkio, joka suorittaa hallituksen määräämiä tehtäviä.

Jos joku Suicide Squadin jäsenistä yrittää paeta kesken tehtävän tai epäonnistuu siinä, hänet pystytään tuhoamaan jopa vain yhdellä napin painalluksella. Jokaisella joukon jäsenellä on nimittäin mikropommi sisällään.

Suicide Squadiin kuuluu pahiksia, jotka monet muistavat. Eniten huomiota on kerännyt Jokeri, jota Ayerin elokuvassa näyttelee Jared Leto. Leton tulkinta elokuvan trailerissa saakin kylmät väreet kulkemaan selässä, niin hyytävästi näyttelijä tulkitsee kulttipahista.

Moni odottaa elokuvaa innolla jopa vain nähdäkseen Leton karmivana Jokerina. Jopa Orange Is The New Black -näyttelijä Matt McGorry.

Elokuvassa nähdään myös huippunäyttelijä Will Smith, jonka roolihahmo on superroisto Deadshot. Deadshot on pahis, joka ei omien sanojensa mukaan koskaan erehdy kohteestaan. Smith tekee elokuvassa yhden harvoista pahisrooleistaan.

Hänen tulkintaansa pahishahmosta odotetaan ainakin yhtä paljon kuin Letonkin.

Toinen leffan naispahiksista on Harley Quinn, joka on luotu Batman-piirrettyyn vuonna 1992. Nyt Harley Quinn tekee vihdoin leffadebyyttinsä, näyttelijä Margot Robbien tulkitsemana. Robbie muistetaan muun muassa elokuvasta Wolf Of Wall Street.

Monen mielestä Robbie on täydellinen valinta näyttelemään pääasiassa Batmanista tuttua pahista.

Mukana on myös lukuisia muita pahiksia. Suicide Squadin ensiesiintymistä tuskin maltetaan odottaa, vaikka leffa tulee teattereihin noin vuoden päästä. Sitä ennen on tyydyttävä traileriin.

Lue myös:

Isot nimet tähdittävät Suicide Squad -sarjakuvaelokuvaa

Tällaista vastausta Breaking Bad -fani ei odottanut – huippunäyttelijä Bryan Cranstonin heittämä herja leviää verkossa

Mad Max: Fury Road säväyttää mahtipontisuudellaan – katso uusi traileri