Hyppää pääsisältöön

Maailma vailla loppua

Maailma vailla loppua, yle tv1
Ritari Thomas Langleyn roolissa nähdään Ben Chaplin. Maailma vailla loppua, yle tv1 maailma vailla loppua

TV1 perjantaisin 17.7. - 4.9.2015 n. klo 22.55 - 23.45, uusinta maanantaisin n. klo 23.55
Yle Areenassa 7 päivää

Maailma vailla loppua (16) on Ken Follettin historialliseen menestysromaaniin perustuva kahdeksanosainen draamasarja. Se on jatkumoa Englannin verisiä vaiheita käsittelevälle tarinalle Taivaan pilarit.

Maailma vailla loppua, yle tv1
Maailma vailla loppua, yle tv1 maailma vailla loppua

Levoton Englanti

Sarjan tapahtumat sijoittuvat 1300-luvun Englantiin ruton ja satavuotisen sodan aikoihin. Kuningas Edvard II:n valtakunta käy sisällissotaa. Kuningas murhataan ja uudeksi hallitsijaksi tulee hänen poikansa Nuori Edvard III.

Ranskalaissyntyinen kuningatar Isabella (Aure Atika) suunnittelee hallitsevansa maata yhdessä rakastajansa kanssa. Uudella kuninkaalla on kuitenkin muita suunnitelmia.

Luostarista henkivakuutus

Entisen kuninkaan liittolaisia jahdataan kuin valtionvihollista. Onnekas ritari pelastuu täpärästi Kingsbridgen luostarin suojiin. Ritari Thomas Langley (Ben Chaplin) ryhtyy munkiksi, mikä on hänen henkivakuutuksensa.

Tavallisten maallikkojen elämä on ohuemman langan varassa, minkä saa huomata myös parantaja Mattien (Indira Varma) opissa oleva nuori Caris (Charlotte Riley).

maailma vailla loppua, yle tv1
maailma vailla loppua, yle tv1 maailma vailla loppua

Miten käy Kingsbridgen?

Kuvitteellisen Kingsbridgen kaupungin asukkaiden kohtalot kuljettavat tarinan sivujuonia Englannista Italiaan ja Ranskaan.

Merkittävimmät kohtalonhetket koetaan oman maan kamaralla, kun kaupungin ja englantilaisten tulevaisuus viimein sinetöidään.

Sarjan muissa pääosissa nähdään Cynthia Nixon, Peter Firth, Tom Weston-Jones ja Miranda Richardson.

World Without End. Ohjaus: Michael Caton-Jones. Käsikirjoitus: John Pielmeier. Tuotanto: Tandem Communications, Scott Free Films, Take 5 Productions, Midatlantic Films, Galafilm, Yhdysvallat, 2011. Sarja on esitetty edellisen kerran TV1:llä 2013.

Muualla verkossa:
World Without End

Lisää ohjelmasta

Kommentit