Hyppää pääsisältöön

Prisma: Maaperän tiede

Prisma: maaperän tiede, yle tv1
Puutarha-asiantuntija Chris Beardshaw tutkii mikroskoopilla maaperän hiukkasia. Prisma: maaperän tiede, yle tv1 Kuva: © BBC 2014 prisma: maaperän tiede

TV1 keskiviikkona 22.7.2015 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaina 25.7. klo 17.05 ja tiistaina 28.7. klo 00.10
Yle Areenassa 7 päivää

Miljardien vuosien ajan planeettamme oli vailla elämää, mutta maaperä muutti sen elinvoimaiseksi ja eläväksi planeetta.

Maaperää saatetaan usein pitää likaisena ja jota pitää välttää. Maan pinnalle muodostuva maaperä on kuitenkin välttämätöntä kaikelle elämälle.

Viljelykasvit, eläimet ja happi, jota hengitämme, ovat kaikki riippuvaisia maaperästä kasvavien kasvien olemassaolosta.

Puutarha-asiantuntija Chris Beardshaw selvittää, miten maaperä muodostuu ja miksi se on niin tärkeä. Mikrovalokuvien ansiosta maaperän olemus avautuu aivan uutena maailmana.

Deep Down & Dirty: The Science of Soil. T: BBC, Britannia, 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.