Hyppää pääsisältöön

Sarjakuva tuli Anna Sailamaan elämään yllättäen

Anna Sailamaa
Anna Sailamaa Kuva: Yle/Anna Keränen sarjakuvantekijä

Sarjakuvantekijä Anna Sailamaan tarinoita on julkaistu naisen omien teosten lisäksi sekä kotimaisissa että ulkomaisissa antologioissa. Sailamaa on kiinnostunut tarinankerronnasta ja piirtää sekä kirjoittaa sarjakuvanovelleja ja -romaaneja.

Sarjakuvantekijä Anna Sailamaa viihtyy puutarhoissa, kahviloissa, kirjastoissa ja museoissa. Niissä on tarjolla runsaasti stimulaatiota aisteille, kuitenkin niin, että omille ajatuksille jää tilaa.

Anna Sailamaan sarjakuvaa.
Anna Sailamaan sarjakuvaa. Kuva: Anna Sailamaa anna sailamaa

Sekä kotimaassa että ulkomailla sarjakuvateoksiaan julkaissut ja palkintojakin kerännyt Sailamaa on kuvataideopettaja, jonka elämään sarjakuva tuli verrattain myöhään.

- Sarjakuva tuli elämääni ehkä jollakin tavalla yllättäen. Opiskelin Taideteollisessa korkeakoulussa kuvataidekasvatuksen linjalla ja valitsin kursseja myös yleisen taideopetuksen osastolta. Luulen, että ensimmäinen sarjakuvakurssi oli se, jossa tajusin haluavani tehdä tätä.

Sailamaan esikoisteos, vuonna 2008 julkaistu Ollaan nätisti sisältää viisi mustavalkoista lyhyttä sarjakuvanovellia, jotka kaikki liittyvät naisen perheeseen.

- Olen pohtinut aika paljon sitä, miksi rupesin kirjoittamaan tarinoita omasta perheestäni. Sitten tajusin, että ehkä se omaelämäkerrallisuus oli tapa aloittaa tarinankerronta, koska oma kokemus omaan historiaani on niin vahva.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri