Ja joka on terveelisempää kuin muun muassa lehtikaali.
English breakfast saattaa tulevaisuudessa tarkoittaa munia ja merilevää.
Oregonin yliopiston tutkijat ovat luoneet uuden merilevälajikkeen, joka sisältää huomattavan määrän mineraaleja ja proteiinia – ja se maistuu aivan pekonille.
Muun muassa Time-lehti kertoo levän olevan ihmiselle terveellisempää kuin esimerkiksi lehtikaali.
Tutkijoiden kehittämä levä on jalostettu versio ravinteikkaasta dulse-merilevästä, joka tunnetaan superfoodina. Tutkijoiden kehittämän lajikkeen ravintoarvot ovat samat – vain maku on erilainen.
Lajike oli alun perin suunniteltu kotiloiden ruoaksi. Tutkija Chuck Toombs keksi, että levää voitaisiin käyttää myös ihmisravintona.
- Tämä tuote on ihmeellinen. Kun sen paistaa, se maistuu vahvasti pekonille, Toombs kommentoi Time-lehdelle.
Merilevän myötä voi aueta täysin uusi maailma sekä kasvissyöjille että ihmisille, jotka eivät esimerkiksi uskontonsa vuoksi syö porsaanlihaa.
Lue myös:
Kuka kantaa vastuun epäeettisistä tuotteista? Kuluttaja, kauppa vai mainostaja?