Hyppää pääsisältöön

Seuraava potentiaalinen superfood: Merilevä, joka maistuu pekonille

Ja joka on terveelisempää kuin muun muassa lehtikaali.

Maistuisiko merilevä, joka maistuu tälle? // Kuva: EPA / Erik. S. Lesser

English breakfast saattaa tulevaisuudessa tarkoittaa munia ja merilevää.

Oregonin yliopiston tutkijat ovat luoneet uuden merilevälajikkeen, joka sisältää huomattavan määrän mineraaleja ja proteiinia – ja se maistuu aivan pekonille.

Muun muassa Time-lehti kertoo levän olevan ihmiselle terveellisempää kuin esimerkiksi lehtikaali.

Tutkijoiden kehittämä levä on jalostettu versio ravinteikkaasta dulse-merilevästä, joka tunnetaan superfoodina. Tutkijoiden kehittämän lajikkeen ravintoarvot ovat samat – vain maku on erilainen.

Lajike oli alun perin suunniteltu kotiloiden ruoaksi. Tutkija Chuck Toombs keksi, että levää voitaisiin käyttää myös ihmisravintona.

- Tämä tuote on ihmeellinen. Kun sen paistaa, se maistuu vahvasti pekonille, Toombs kommentoi Time-lehdelle.

Merilevän myötä voi aueta täysin uusi maailma sekä kasvissyöjille että ihmisille, jotka eivät esimerkiksi uskontonsa vuoksi syö porsaanlihaa.

Lue myös:

Kuka kantaa vastuun epäeettisistä tuotteista? Kuluttaja, kauppa vai mainostaja?

Popsi, popsi ötökkää, maailman se pelastaa

Kasvissyönti voi pilata hampaat