Hyppää pääsisältöön

Kuvataan porukalla pilvet Suomen kartalle!

Poutapilvi
Kuvaa mikä tahansa pilvi, joka kiehtoo juuri sinua, ja julkaise se täällä. Poutapilvi Kuva: Mika Kanerva pilvi

Yksi muistuttaa jääkarhua, toinen kummitusta. Kolmas tekee vaikutuksen koollaan. Pilvistä voi innostua monella tavalla. Yle Luonto kutsuu kuvaamaan komeita kesäpilviä synkistä ukkospilvista hattaramaisiin haituviin. Saatat innostua pilvibongariksi!

Lataa oma pilvikuvasi alla olevalle kartalle ja katso, millaisia pilviä ihmiset bongaavat ympäri Suomea. Haasta myös kaverisi mukaan, jotta saamme kerättyä näyttävän pilvikartan kaikkien ihailtavaksi. Kuvia kerätään ainakin syksyyn asti.

Voit julkaista pilvikuvasi myös Instagramissa tai Twitterissä. Käytä tällöin tunnistetta #bongaapilvi. Lisää mukaan myös kuvan ottamispaikkakunta, esimerkiksi #loimaa. Kuvat tulevat näkyviin kuvajonoon kartan alle. Jos haluat kuvat karttaan, lataa ne siihen erikseen.

Parhaista heinäkuun aikana lähetetyistä merellisistä pilvipaloista tehdään kooste Itämeren heinäkuun sivuille. Muita kuvia koostetaan syksyn mittaan Yle Luonnon sivuilla.

Joissakin älypuhelimissa latausikkuna ei näy suoraan, joten sinun täytyy painaa kartan vasemmassa ylänurkassa olevaa + merkkiä. Jos kuvasi ei avaudu, kokeile ladata se uudestaan sellaisenaan tai toisessa tiedostomuodossa. Kartta tukee yleisimpiä kuvia.

Saat kartalle ladatut kuvat näkyviin, kun klikkaat sijaintinuolta. Kuva avautuu kartan vasempaan ylänurkkaan. Kuvaa klikkaamalla sen saa suurennettua.

Näytä kartta

Pilvibongauksen alkeet


Päivityksissä juttuun on lisätty tarkempia ohjeita käyttää karttaa.

Pilviä Instagramista ja Twitteristä:

Kommentit