Hyppää pääsisältöön

Ranskalainen kylä

Vanha mies lukee satua lapselle. Kuva sarjasta Ranskalainen kylä
Vanha mies lukee satua lapselle. Kuva sarjasta Ranskalainen kylä Un village français,ranskalainen kylä

Suositun ranskalaissarjan viimeisen, seitsemännen kauden jaksot nähdään Teemalla kahdessa osassa. Ensimmäiset kuusi osaa uusitaan 31.1.2018 alkaen. Jälkimmäiset kuusi nähdään 14.2. alkaen.
Keskiviikosta perjantaihin klo 20.00. Areenassa 30 päivää

Suosittu ranskalaisdraamasarja kuvaa toisen maailmansodan ajan tapahtumia pienen Villeneuven asukkaiden näkökulmasta. Uuden seitsemännen kauden alkaessa Villeneuvessa eletään syksyä 1945. Sodanaikaisista tapahtumista ja teoista käydään oikeutta ja tunteet kuumenevat istuntosalissa. Daniel Larcher ja Servier ovat syytetyn penkillä, ja omaiset joutuvat toimimaan todistajana. Mikään asema ei ole itsestäänselvyys, kuten Bériot joutuu huomaamaan menettäessään pestinsä Villeneuven pormestarina. Kenestä tulee uusi pormestari? Kuinka oikeudenkäynti päättyy? Sota ei ole vielä ohi, ja sen kokeneiden mielessä sen kauhut tulevat säilymään vielä kauan.

Oikeutta käydään sarjassa Ranskalainen kylä
Kuka teki ja mitä saksalaismiehityksen aikana? Oikeudessa nähdään totisia ilmeitä. Oikeutta käydään sarjassa Ranskalainen kylä teeman sarjat

Seitsemännen kauden jaksot nähdään kahdessa osassa. Viimeiset kuusi jaksoa nähdään 14.2.2018 alkaen.

Daniel Larcher (Robin Renucci)
Ranskalaisen kylän lääkäri Daniel Larcher Daniel Larcher (Robin Renucci) Kuva: Yle Kuvapalvelu ranskalainen kylä
Hortense Larcher (Audrey Fleurot) ja Heinrich Müller (Richard Sammel)
Hortense Larcher ja Heinrich Müller Hortense Larcher (Audrey Fleurot) ja Heinrich Müller (Richard Sammel) Kuva: Yle Kuvapalvelu ranskalainen kylä
Lucienne (Marie Kremer) ja Jules Bériot (François Loriquet)
Villeneuven koulun opettajatar Lucienne ja rehtori Jules Bériot Lucienne (Marie Kremer) ja Jules Bériot (François Loriquet) Kuva: Yle Kuvapalvelu ranskalainen kylä

Jotta tarinaan olisi helpompi hypätä 4. kaudelta mukaan, tässä tiivistelmä sarjan päähenkilöistä ja heidän välisistä suhteista:

Daniel Larcher (Robin Renucci) on kylän lääkäri, josta tuli myös pormestari sarjan alussa. Daniel on naimisissa Hortensen (Audrey Fleurot) kanssa, tosin suhde on hiipunut ja intohimoton, ja vaimo on löytänyt mielenkiintoisempia rakastajia, erityisesti natsi-Saksan salaisen poliisin Gestapon johtajan Heinrich Müllerin (Richard Sammel). Heinrich tosin siirrettiin itärintamalle 3. kauden lopulla.

Danielin veli Marcel Larcher (Fabrizio Rongione) on töissä Villeneuven sahalla. Saha tuottaa materiaalia saksalaisille ja sitä johtaa Raymond Schwartz (Thierry Godard), jolla on vaimonsa Jeanninen (Emmanuelle Bach) kanssa poika Marceau. Schwartzien avioliitto ei kuitenkaan ole ollut kovin ruusuinen ja Raymondilla on ollut aika ajoin sivussa suhde Marie Germainin (Nade Dieu) kanssa.

Samaan aikaan kun Hortensen ja Heinrichin salasuhde paljastui kylälle selvisi myös, että opettajatar Luciennella (Marie Kremer) oli suhde saksalaissotilas Kurtin kanssa. Lucienne tuli raskaaksi ja Kurt lähetettiin itärintamalle. Yksin jäätyään Lucienne hyväksyi koulun rehtorin Jules Bériot'n (François Loriquet) kosinnan.

  • Ranskalainen kylä (Un village français). Ranska, 2011–2017. Tuotanto: Tétra Média. Ohjaus: Philippe Triboit, Olivier Guignard. Käsikirjoitus: Philippe Triboit, Emmanuel Daucé, Frédéric Krivine. Pääosissa: Robin Renucci, Audrey Fleurot, Richard Sammel, Fabrizio Rongione, Thierry Godard, Emmanuelle Bach, Nade Dieu, Marie Kremer, François Loriquet

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa