Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Rauhanpalkinnon kallis hinta

Ulkolinja: Rauhanpalkinnon kallis hinta, yle tv1
Tiibetin hengellinen johtaja Dalai Lama vieraili Norjassa vuonna 2014. Ulkolinja: Rauhanpalkinnon kallis hinta, yle tv1 ulkolinja: rauhanpalkinnon kallis hinta

TV1 torstaina 30.7.2015 klo 22.05 - 23.03, uusinta keskiviikkona 5.8. klo 23.55
Yle Areenassa 30 päivää

Vuonna 2010 Nobelin rauhanpalkinnon sai kiinalainen ihmisoikeustaistelija Liu Xiabo. Palkinnon myötä Norjan ja Kiinan läheiset taloussuhteet jäähtyivät.

Yhteistyön lopun sinetöi Dalai Laman ristiriitaisissa tunnelmissa tehty vierailu vuonna 2014. Tiibetin hengellisen johtajan vieraillessa yllättävän monella norjalaispoliitikolla ilmaantui muuta menoa.

Dalai Laman kutsui rauhanpalkinnon saajat valitseva Nobel-komitea. Sen jäsenet ovat yleensä entisiä norjalaispoliitikkoja, jotka valitsee tehtäväänsä maan parlamentti eli suurkäräjät.

Norjalaisdokumentti seurasi Dalai Laman vierailun ympärillä käytyä poliittista peliä. Kuinka pitkälle Norjan hallitus on valmis menemään Kiinan miellyttämisessä? Kuinka paljon Nobel-komitealla pitäisi olla vaikutusvaltaa Norjan ulkopolitiikkaan?

Brennpunkt: Fredprisens pris. Tuotanto: NRK, Norja, 2015.

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.