Hyppää pääsisältöön

Ritari-kappaleellaan yllättänyt Ritarit-yhtye: Emme jää yhden hitin ihmeeksi

Ritarit-yhtye paljasti YleX:lle seuraavan sinkkunsa tunnelmia.

Manu ja JJ muodostavat yhdessä Ritarit-yhtyeen ytimen. // Kuva: Ritari-video / Kuvankaappaus

Eva & Manu-yhtyeen laulaja Emmanuel ”Manu” Laudic ja rumpali Jooel ”JJ” Jons muodostavat tuoreen suomalaisyhtyeen Ritarit. Laulajat eivät koe olevansa erityisen ritarillisia, eikä bändin Ritarit-nimelle ole erityistä syytä.

- Yhdistimme vain kaiken mistä pidimme. Rakastamme ritareita ja fantasiaa, ja halusimme yhdistää sen modernilla viballa musiikkiin, Manu kertoo.

- Olemme soitelleet ja fiilistelleet jo aikaisemminkin tällaista musiikkia yhdessä. Nyt tuli jotenkin hyvä tilanne ja löytyi oikea linja sille, mitä haluttiin oikeasti tehdä. Yritämme luoda omaa tyyliä, JJ jatkaa.

Ritareiden debyyttisinkku Ritari on ensimmäinen laulu, jonka Manu ja JJ kirjoittivat yhdessä. He kokivat bändin ja ensimmäisen sinkun tulevan nimien kautta yhdeksi kokonaisuudeksi.

- Olisimme voineet kutsua kappaletta myös jollain muulla nimellä, mutta tämä tuntui oikealta, Manu toteaa.

Ranskankielinen Manu on laulanut aikaisemmin englanniksi, mutta tällä kertaa hän yllättää Ritari-kappaleella laulamalla suomen kielellä. Varsinkin sana kirkkaammin tuotti hänelle hankaluuksia.

- Halusin laulaa suomeksi, koska se kuulostaa kauniilta ja on kiva kieli. Yritän puhua sitä parhaani mukaan ja haluaisin oppia myös lisää. Haluan pistää itseni tilanteisiin, joissa on pakko puhua ja laulaa suomeksi, Manu kertoo.

JJ vaikuttaa Ritareiden lisäksi Lake Jons -nimisessä yhtyeessä Eva & Manu -kokoonpanon lisäksi. Hän uskoo ajan riittävän kaikkien eri musiikkiprojektien pyörittämiseen kiireisimmän festarikaudenkin aikana.

- Pitää tulevaisuudessa vähän sumplia. Aina löytyy aikaa, jos jotain haluaa oikeasti tehdä.

Manun puoliso, Eva & Manu – kokoonpanon toinen laulaja Eva Louhivuori on kirjoittanut Ritari-kappaleeseen sanat. Tulevaisuudessa myös Manu ja JJ saattavat kirjoittaa Ritareiden kappaleisiin sanoituksia.

- Saa nähdä mitä tapahtuu. Kaikki on vielä ilmassa!

Yhden hitin ihmeeksi bändi ei kuitenkaan aio jäädä.  Kappaleita löytyy Manun mukaan varastosta jopa yhden albumillisen verran. Seuraavan sinkun julkaisuaikatauluun heillä ei ole erityistä suunnitelmaa.

- Ihmiset rakastavat tällä hetkellä Ritari-kappaletta, ja haluamme antaa sen elää ja hengittää hetken rauhassa. Kuuntelemme faneja, ja julkaisemme sitten jotain mahtavaa.

Seuraava sinkku on jo selvillä. JJ:n mukaan valinta oli selkeä.

- Toinen sinkku on iloinen, eeppinen, rento ja mahtava laulu, Manu suostuu paljastamaan.