Hyppää pääsisältöön

Ylen viikolta 30 valittua: Cosplay Nordic Championships Ylen kanavilla

Cosplayharrastajien eli cossaajien pukujen on oltava itsetehtyjä ja niiden esitettävä julkaistua, fiktiivistä hahmoa.
Cosplayharrastajien eli cossaajien pukujen on oltava itsetehtyjä ja niiden esitettävä julkaistua, fiktiivistä hahmoa. Kuva: Shila Forsman cosplay nordic championships 2015

Cosplay Nordic Championships Ylen kanavilla

Cosplay- eli pukuleikkiharrastajat kokoontuvat lauantai-yönä 25.7. NärCon-festivaaleille Linköpingiin kilpailemaan pohjoismaisesta mestaruudesta. Esikarsinnat läpäisseitä osallistujia on Islannista, Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Suomesta.

SVT lähetti helmikuussa cosplayn Ruotsinmestaruuskilpailut ja niitä seurasi melkein neljännes-miljoona katsojaa. Yle haluaa tuoda harrastuksen myös suomalaisen yleisön tietoisuuteen ja lähettää kilpailut Yle Areenassa sekä Yle Teemalla. Ylen lähetykset selostavat cosplayta harrastava Sofia Flinck, YleX:n juontaja Saara Sarvas ja euroviisujuontajanakin kunnostautunut Cristal Snow.
Yle Areena 30 pv.

Lähetysajat:
Yle Areena ja Yle Teema 24.7. SUORA LÄHETYS klo 23.45 alkaen
Yle Teema 26.7. klo 16.30
Yle Teema 28.7. klo 23.00
Yle Teema 3.8. klo 17.15

MAANANTAINA 20.7.

Kahdesti suurella journalistipalkinnolla palkittu Ruotsin yleisradion ulkomaantoimittaja Cecilia Uddén kuvassa oikealla
Kahdesti suurella journalistipalkinnolla palkittu Ruotsin yleisradion ulkomaantoimittaja Cecilia Uddén kuvassa oikealla minun totuuteni

Minun totuuteni: Cecilia Uddén

Yle Fem klo 21.10
Osa 4/8. Kahdesti suurella journalistipalkinnolla palkittu Ruotsin yleisradion ulkomaantoimittaja Cecilia Uddén (kuvassa oikealla) on työskennellyt 20 vuoden ajan varsinkin Lähi-idässä. Kuvassa vasemmalla Anna Hedenmo. Yle Areena 30 pv.Dokumenttiprojekti:
Laman uhrit Amerikassa

Yle TV1 klo 21.30
Long Island oli New Yorkin menestyvän keskiluokan unelma-asuinalue. 2010-luvun laman myötä moni asukas menetti työnsä ja perhe koko omaisuutensa. Miten he selviävät tilanteestaan, köyhyydestä ja jopa nälästä? HD. Kuvassa Nick ja Regina Puccio. Yle Areena 14 pv.

Katso Elävässä arkistossa: Lisää rahaa Amerikan rikkaille (MOT 2009)


TIISTAINA 21.7.

Kuvassa Robert Maloubier, Ranska.
Kuvassa Robert Maloubier, Ranska. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi maanalaiset taistelijat

Maanalaiset taistelijat (16)

Yle Teema klo 21.00
UUSI SARJA
Osa 1/6: Vaikea alku. Vuoteen 1941 mennessä suurin osa Eurooppaa on natsi-Saksan hallinnassa. Brutaali sortovalta synnyttää spontaanisti pieniä vastarintaliikkeitä Puolasta Kreikkaan. Kuvassa Robert Maloubier, Ranska. Yle Areena 30 pv. Katso Elävässä arkistossa: Vastarintaliike Länsi-Euroopassa

Elävä arkisto: Rockstop!

Yle Teema klo 21.55 alkaen
Ilman Heli Nevakaren Rockstoppia 1980-luku ei olisi ollut ihan niin kasari. Ohjelma toi aikakauden kuumimmat musavideot teinien ulottuville, ja persoonallisista juonnoista ja haastatteluista oli jokaisella oma mielipide. Arkistoillan ensimmäisessä Rockstopissa muistellaan keikkakesää 1987 ja tavataan mm. Chrissie Hynde, Johnny Rotten, Ilona, Deep Purple, Bogart Co ja Wasp. Illan toisessa Rockstopissa Helin haastattelussa ovat Sting, Kiss ja Vixen. Lopussa Heli (kuvassa) esittelee hiukan laulutaitojaankin Gene Simmonsille ja Paul Stanleylle. Yle Areena 30 pv.
Katso Rockstopin ensimmäinen ja toinen tuotantokausi Elävässä arkistossa

KESKIVIIKKONA 22.7.

Sisujengi

Kuvassa Katri Helena ja meloja Anna Laitinen.
Kuvassa Katri Helena ja meloja Anna Laitinen. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi sisujengi

Yle TV2 klo 20.00
(4/6) Nastolassa asuva meloja Anna Laitinen aikoo menestyä 25.7. Los Angelesissa alkavissa kehitysvammaisten urheilijoiden Special Olympics -maailmankisoissa. Hyvä treenifiilis tulee esimerkiksi Katri Helenan kappaleita kuuntelemalla. Rentous taas löytyy musisoimalla kavereiden kanssa omassa ”Nastolan Reippaat”-bändissä. Neljännessä jaksossa Anna tapaa Katri Helenan. HD. Yle Areena 30 pv. Lue lisää Sisujengistä

TORSTAINA 23.7.

Ulkolinja:
Taloustieteilijöiden totuudet

Yle TV1 klo 22.05
Kun politiikkaa tehdään tiukasti kansantalous-tieteiden oppien mukaan, päätökset voivat tehdä kipeää. John Keynes vaati elvytystä 1930-luvulla, Milton Friedman vannoi liberalismin nimeen 1970-luvulla. Mihin uskomme nyt? HD. Kuvassa Thomas Piketty. Yle Areena 30 pv.

PERJANTAINA 24.7.

Kino: Playoff (S)

Yle Teema klo 21.00
Tosipohjainen elokuva israelilaisesta koripallovalmentajasta, josta tulee lähes maanpetturi, kun hän palaa lapsuusmaisemiinsa ja alkaa luotsata Länsi-Saksan maajoukkuetta. HD.

LAUANTAINA 25.7.

Valkyyria

Eva-Maria Westbroek esittää Sieglindea
Eva-Maria Westbroek esittää Sieglindea Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi valkyyria

Yle Teema klo 16.00
Wagner 200: New Yorkin Metropolitanin Ring-sarja. Ohjaus Robert Lepage. Rooleissa: Deborah Voigt (kuvassa), Eva-Maria Westbroek, Jonas Kaufmann ja Bryn Terfel. Orkesterin johto James Levine. Yle Areena 7 pv.


SUNNUNTAINA 26.7.

Nainen nauraa
Nainen nauraa Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi ruotsi haltuun

Ruotsi haltuun

Yle Fem klo 18.30
UUSI SARJA

(Svenska till varje pris) Osa 1/8. Kahdeksan henkilöä eri puolilta maailmaa tarttuu haasteeseen oppia ruotsia kahdeksassa viikossa. Opiskelu tapahtuu linnassa maaseudulla kahden opettajan, Jonaksen ja Jozefinan avulla. Ruotsalaisen tosi-tv-sarjan osallistujat ovat 17–50-vuotiaita. Moni on kokenut raskaita ja kantavat kivuliaita muistoja. Kaikki ovat kuitenkin erittäin motivoituneita oppimaan kieltä, sillä he haluavat nopeasti osaksi ruotsalaista yhteiskuntaa ja jatkaa elämäänsä. Tunnetut henkilöt, kuten Zinat Pirzadeh, Annelie Rydé, Gudrun Schyman ja Theodor Kallifatides saapuvat linnaan kannustamaan oppilaita. Kuvassa Pashtoon, joka haluaa opettajaksi. Tuotanto: SVT, 2013. Uusinta lauantaisin klo 15.15 Suomenkielinen tekstitys.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua