Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Lomamatka 80-luvulle pääkuva

Lomamatka 80-luvulle: Ladan kesä

Lada saapuu savuverhon takaa. Siinä on suuri vaaleanpunainen rusetti katolla.
Lada saapuu paikalle. Lada saapuu savuverhon takaa. Siinä on suuri vaaleanpunainen rusetti katolla. Kuva: Yle voittoauto saapuu palkintojenjakoon

Millainen kesä palkinto-Ladalla oli Lomamatka 80-luvulle sarjan Nisusten matkassa?

– Aluksi, kun ajelimme Ladalla, mietimme jatkuvasti kuinka erikoisella ajopelillä menimme. Meitä osoiteltiin ja joskus, ohiajavien autoilijoiden kasvoilta saattoi huomata lievää huvittuneisuutta. Saimme tööttäyksiä mopoautoilta ja ihmiset tulivat juttelemaan ja kehumaan autoa. Kerran, kun Tero oli kaupan parkkipaikalla, eräs mies tuli myymään hänelle kiikareita. Tero kieltäytyi kiikareista kohteliaasti, mutta sitten mies halusikin ostaa Ladan ja tarjoutui maksamaan heti 500 euroa käteen. Ei viitsitty kuitenkaan Ylen autoa myydä, kertoo Tiia Nisunen.

Hyvä niin - nyt pääsemme loma-Ladan mukana Nisusten ikimuistoisille kesäreissuille.


Ladan kesä.
Ladan kesä. ladan kesä

Heti ensimmäinen kuva, jonka otin, kun sai puhelimen takaisin. Kuva meni saman tien ihanalle luottoparturilleni Kirsille tekstillä "APUA KIRSI!" Kirsi tulikin seuraavana päivänä meille ja totesi tukan olevan toivoton tapaus. Katsottiin yhdessä miten permiksen saa piilotettua, mutta ei siihen tosiaan mitään taikakeinoa löytynyt.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Ensimmäinen aamu 2010-luvulla. Lähdimme Helsingistä kohti Tamperetta, uudella kesäautolla! Pojat olivat aivan puhki viikon reissun jälkeen. Terolla oli vielä mahtava 80-luvun lookki.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Hienosti Lada sopeutui meidän kodin parkkipaikalle! Ei erottunut mitenkään joukosta.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Tero starttaamassa Ladaa kotipihassa. Ei kyllä kuitenkaan ikinä tarvinnut jännittää, että lähteekö auto käyntiin, koska aina se lähti! Vain kerran, kun kävimme ostoksilla Ikeassa, se päästi sisälle pienen savupilven. Lada taisi tuolloinkin vain ottaa lastista nokkiinsa. Pääsimme kuitenkin turvallisesti kotiin, aukaisimme vain ikkunat ja ajoimme eteenpäin. Lapset eivät onneksi olleet mukana.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Lähdimme viikko lomalta paluun jälkeen viettämään juhannusta Teron vanhempien mökille Luopioisiin. Ciri ei oikein arvostanut juhannuksen huonoja ilmoja, vaan halusi viettää aikansa mieluummin Ladassa.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Tero esittelee Ladaa Jouko-papalle.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Juhannus. Pojat ja Ciri poseeraavat Ladan edessä. Aluksi Reneä hävetti kovasti kulkea Ladalla, mutta loppujen lopuksi autosta tuli hänellekin rakas, Veikka oli erittäin innostunut autosta heti alusta lähtien.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Lada poseeraa Luopioisissa.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Tämä näky odotti yövuorosta palaavaa Teroa parkkipaikalla Hervannassa. Tero soitti minulle ja oli todella ärsyyntynyt siitä, että joku viitsii hajottaa Ladasta ikkunat. Oli kyllä raukkamainen teko! Ladan sisus oli aivan täynnä lasia. Tero-raukka joutui siivoamaan sirpaleet pois ja sen jälkeen vielä virittelemään muovinkin ikkunaan - sitten hän vasta pystyi ajamaan kotiin ja pääsi vihdoin nukkumaan.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Onneksi heti samana päivänä löytyi uusi ikkuna autokorjaamolta Nokialta.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Lada hoiti upeasti kesäauton virkaa ja erityisesti ajelimme sillä ympäri Pirkanmaata.Tässä Lada on päässyt käymään Tiian isovanhempien mökillä Orivedellä. Melko varmasti näillä reissuilla Ladassa soi Yle Suomi, josta kuunneltiin koko perheen kanssa ihanaa kesämusiikkia.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Tässä Lada kirkasvetisen Ahvenlammen rannalla Orivedellä.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lomamatka 80-luvulle

Meidän perhe vahvistettuna Tiian siskolla Siirillä. Tutut ja erityisesti tuttujen lapset innostuivat Ladasta.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lada

Lada kuljetti meidät myös Ikaalisiin Ti-Ti Nallen talolle
Ladan kesä.
Ladan kesä. lomamatka 80-luvulle

Lada Tampereella Laukontorilla. Päästiin hienosti koko perhe mustallemakkaralle!
Ladan kesä.
Ladan kesä. lomamatka 80-luvulle

Käytiin Siurossa pelaamassa jalkapalloa ja juhlimassa Tiian veljen Sakun 13-vuotissyntymäpäiviä.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lomamatka 80-luvulle

Tässä Lada oli päässyt meidän kanssamme pisimmälle reissulleen. Ensin ajettiin Seinäjoelle moikkaamaan ihanaa Janea ja seuraavana päivänä käytiin Jalasjärvellä morjestamassa Tiian vanhempia ja Reneä, jotka olivat mökkeilemässä.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lomamatka 80-luvulle

Kävimme Sorsapuistossa myymässä romppeita puistokirppiksellä. Ladalla sai kuljetettua koko porukan ja tavarat vaivattomasti paikalle.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lomamatka 80-luvulle

Tero ja Rene odottamassa Tiiaa ja Veikkaa. Kävimme Veikan kanssa ostamassa tulevalle vauvalle vaatteita, jotka Tiia osti facebookin lastenvaatekirppikseltä.
Ladan kesä.
Ladan kesä. lomamatka 80-luvulle

Veikka Ladan peilissä. Tämä olikin viimeinen kuva, jossa Lada sai olla osallisena. Palautimme Ladan syksyllä Pasilaan ja jatkoimme elämää ilman ihanaa kesäautoa. Loppujen lopuksi Ladalla tuli ajettua reilu 2000 kilometriä, joten ei se ihan tyhjänpanttina saanut olla. Toimi kesäautona aivan loistavasti ja pelastikin oikeastaan meidän 2014 kesämme, koska oma automme oli hajonnut.

Tekstit: Tiia Nisunen

 • Lomamatka 80-luvulle: Ladan kesä

  Ladan kesäloma jatkui kiireisenä.

  "Vain kerran, kun kävimme ostoksilla Ikeassa, se päästi sisälle pienen savupilven." Millainen kesä oli palkinto-Ladalla Nisusten matkassa?

 • Lomamatka 80-luvulle: Suomen kasarein kampaus on tässä!

  Voiko tämän kasarimpi enää hiuskuontalo olla?

  Kaikkien aikojen #kasarikesä on täällä! Sen kunniaksi Hittimittari-idoli Mikko Alatalo valitsi Suomen kasareimman kampauksen jakamienne kasarimuistojen joukosta. Lue Mikon perusteet voittajakuvan valintaan. Voiko tämän kasarimpi enää hiuskuontalo olla?

 • Lailan matkapäiväkirja

  Purjelautailua ja never ending ketchup!

  Olen jostain syystä aina tykännyt 80-luvun musiikista ja kuuntelen vanhempieni nauhoittamia C-kasetteja automatkoillani. Muistan että yksi ensimmäisistä minua sykähdyttäneistä kappaleista oli Tina Turnerin -Private Dancer, jonka kuulin radiosta 11-vuotiaana kesämökillä. Tätä blogia kirjoittaessani inspiroidun viime kesän fiiliksiin, kuuntelemalla 80-luvun parasta musiikkia, kuten Michael Jacksonin -Thrilleriä, Nenan -99 Luftbaloonsia ja Cyndi Lauperin -Girls Just Want To Have Fun -biisiä.

 • Mikan matkapäiväkirja

  Kuolisin ylläni Elinan villapaita, nuuhkaisin sitä salaa...

  Seuraa kirjailijanurasta haaveilevan Mikan tajunnanvirtaa suoraan 80-luvun sieluun saakka.