Hyppää pääsisältöön

Spotify uudistuu – palvelu etsii viikoittain kaksi tuntia suosikkimusiikkiasi

Spotify etsii potentiaalista suosikkimusiikkia käyttäjän ja käyttäjän kavereiden kuuntelemien kappaleiden perusteella.

Spotify Weeklyn pitäisi tarjota juuri sitä musiikkia, jota haluat kuulla. // Kuva: Spotify

Sama soittolista viikko toisensa jälkeen alkaa kyllästyttää. Uutta musiikkia pitäisi löytää. Toisaalta tuntuu, ettei miellyttävää musiikkia meinaa enää löytyä – kaikki potentiaaliset artistit on koluttu jo läpi.

Spotifyn uuden ominaisuuden myötä uutta ja potentiaalisesti miellyttävää musiikkia ei tarvitse enää etsiä. Palvelu tuo sitä käyttäjälleen automaattisesti joka maanantai.

Spotifyn Discover Weekly -ominaisuus kokoaa käyttäjän makuun soveltuvan kahden tunnin mittaisen soittolistan joka maanantai. Palvelu ei valitse soittolistan kappaleita pelkästään sen perusteella, mitä kappaleita käyttäjä on itse kuunnellut – soittolistalle päätyy myös käyttäjän suosikiksi listaamien kappaleiden kaltaisia biisejä, joita muut Spotify-käyttäjät ovat kuunnelleet ja lisänneet soittolistoilleen.

Mikäli käyttäjä löytää soittolistalta uusia potentiaalisia suosikkikappaleita, hänen täytyy muistaa tallentaa kappaleet – tai ainakin painaa niiden nimet mieleen – ennen seuraavaa viikkoa, sillä lista päivittyy joka maanantai.

Discover Weelky -ominaisuus ilmestyy lähiaikoina käyttäjän Soittolista-sivulle.

Lue myös:

Nämä artistit ovat kotikaupunkiensa kingejä – tapaa suomalaisen musiikin piirinmestarit

Suomalaiset kuuntelevat oman kylän musiikkia – katso mikä on kotipaikkakuntasi Spotify-suosikki

Spotify sai haastajan – hänen nimensä on Jay Z