Hyppää pääsisältöön

Google Maps -käyttäjä, uusi ominaisuus tallentaa reittisi aikajanalle

Googlen karttapalvelu uudistuu: kohta voit katsoa jälkikäteen, mitä reittejä olet kulkenut milloinkin.

Upper West Side Google Mapsissa // Kuva: Google Maps

Onko jostain syystä vaikea muistaa, missä tuli kuljettua vaikka eilen illalla?

Google Mapsilla on ratkaisu. Sovelluksessa otetaan nimittäin käyttöön uusi ominaisuus nimeltä Your Timeline, joka tallentaa kartalle, missä olet milloinkin huidellut. Tallennettujen reittien pariin voi palata myöhemmin.

Your Timeline -ominaisuus toimii, jos olet sallinut sijaintiesi jäljittämisen yhdessä tai useammassa Googlen palveluista, kuten Google Photosissa tai Google Now:ssa. Silloin Google voi pitää kirjaa menneistä liikkeistäsi.

Sekä sijaintihistoria että Your Timeline -aikajana ovat yksityisiä ja näkyvät vain käyttäjälle itselleen. Koko historian voi tarpeen tullen poistaa muutamalla kosketusnäytön sipaisulla. Halutessaan aikajanalle voi myös lisätä sijainteja jälkikäteen.

Sovelluksesta uutisoi Mashable.