Hyppää pääsisältöön

Ranskankielisen Scrabblen tuore mestari on uusiseelantilainen mies, joka ei puhu ranskaa

Ranskankielisellä sanapeli Scrabblella on uusi mestari. Mies tosin ei puhu ranskaa - opetteli vain tarpeeksi sanoja ulkoa.

Scrabble // Kuva: EPA / Hugo Philpott

Ranskankielisen sanapeli Scrabblen tuore mestari kruunattiin alkuviikosta Belgian Louvainissa, uutisoi CBCnews. Voittaja on siinä mielessä poikkeuksellinen, että hän ei oikeastaan osaa ranskaa.

Sen sijaan, että tuore lajin mestari - uusiseelantilainen Nigel Richards - olisi opetellut ranskan kielen, hän opetteli ulkoa ranskalaisen Scrabblen sanakirjan. Siihen meni noin yhdeksän viikkoa.

Scrabble-liiton tiedottajan mukaan Richards osaa nyt kaikki ranskankieliset sanat, joissa on kahdesta kymmeneen kirjainta. Hänellä tosin ei ole harmainta aavistusta siitä, mitä ne tarkoittavat.

Siitä syystä tuore mestari tarvitsi tulkkia voidakseen kiittää yleisöä. Richardsin vaivannäkö ei jäänyt huomaamatta kisayleisöltä, joka osoitti suosiota seisten turnauksen loputtua.

Richards on vanha tekijä lajin pelikentillä. Hän voitti englanninkielisen Scrabblen maailmanmestaruuden vuosina 2007 ja 2011 ja häntä pidetään yhtenä maailman parhaista pelaajista.